Topchefer vil lempe regler for udenlandsk arbejdskraft

Hvis det blev nemmere for højtuddannede udlændinge at få tilladelse til at arbejde i Danmark, ville det være en fordel for vores erhvervsliv.

Det mener 67 procent af topcheferne i de 1.000 største danske virksomheder ifølge en rundspørge fra Berlingske Research, som offentliggøres i en artikel i Berlingske i dag.

Læg dit cv på Jobfinder og bliv synlig for din næste arbejdsgiver.

Kun to procent vurderer, at en lempelse af ordningerne vil have en negativ effekt på erhvervslivet.

Derudover vurderer 72 procent af topcheferne, at Danmark har brug for flere engelsksprogede skoleklasser.

Læs også: Trods ringe udsigt til job tildeles markant flere udlændinge Greencard

Thomas Honoré, koncernchef i it-konsulent-virksomheden Columbus med 1.000 ansatte globalt, forklarer til Berlingske, at virksomheden i øjeblikket placerer markant flere stillinger i udlandet, fordi det er for vanskeligt at tiltrække specialister til Danmark.

»Hvis man tror, at it-branchen kun ansætter i Indien, fordi det er billigere, tager man grueligt fejl. Vi starter altid med at lede efter danskere til stillingerne. Lykkes det ikke, ser vi på, hvem vi kan få hertil udefra. Men det er meget svært, og så ender det med, at vi lægger stillingerne i udlandet.«

Personaledirektør hos Novozymes Michael Almer forklarer, at højtuddannede udlændinge er helt afgørende for at øge væksten, og at en reform af forskerskatten er på høje tid:

»Problemet er, at forsker-skatteordningen er lavet i en tid, hvor en udlænding kom hertil i en enkelt periode og så tog hjem. I dag ser vi i langt højere grad en udlænding komme til Danmark i flere omgange. Så kan de ikke være omfattet af ordningen, og det er et problem,« siger Michael Almer til Berlingske.

Læs også: Ny skat gør det sværere at lokke udenlandske specialister til

Ifølge rundspørgen er det dog langtfra alle topcheferne, der selv har brug for at hente flere udlændinge til virksomheden. 31 procent af topcheferne svarer, at det er vigtigt for den virksomhed, de selv står i spidsen for, mens 40 procent ikke mener, at det er relevant for deres egen virksomhed.

I løbet af foråret fremlægger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) en international rekrutteringsstrategi, som skal gøre det nemmere for danske virksomheder at hyre højtuddannede udlændinge.

Læs også: Danskerne byder udenlandsk arbejdskraft velkommen

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>