Yousee gav fremmede brugere adgang til kundernes private filer

Hvad der godt kunne kandidere til det værst tænkelige scenarie, ser ud til at være blevet en realitet i Yousees store wifi-sats, hvor hardware hos kunderne får åbnet et ekstra opkoblingspunkt, som andre Yousee-kunder kan bruge til at få internetforbindelse, når de er i nærheden.

Dørene mellem de to opkoblingspunkter, SSID’er, skulle – i sagens natur – være hermetisk lukkede, så de brugere, der kobler på det eksterne og åbne SSID ikke kan tilgå data på det private net hos kunden, hvor udstyret står. Men det har tilsyneladende ikke været tilfældet.

Pressechef hos TDC, der ejer Yousee, Ib Konrad Jensen oplyser til Version2, at det under bestemte omstændigheder har været muligt for brugere af det eksterne SSID at tilgå filer på det private net. Eksempelvis hvis der har været delte mapper eller en netværksharddisk på netværket.

»Der er en risiko for, at man kan få adgang til delte filer på tværs af nettene,« siger han og fortæller, at han ikke kan uddybe, hvori den præcise sårbarhed består, andet end det relaterer sig til ‘nogle bestemte omstændigheder’.

Læs også: YouSee lukker for hotspots på grund af sikkerhedshul

Yousee har som konskvens af sikkerhedsbristen lukket helt ned for det åbne wifi-hotspot i udstyret hos kunderne. Det er sket ved at opdatere en konfigurationsfil.

Ib Konrad Jensen oplyser, at Yousee ikke har kendskab til, at hullet er blevet udnyttet til at tilgå andres data.

En sådan uretmæssig adgang vil dog ikke nødvendigvis blive opdaget af den, det går ud over.

Yousees hotspot-produkt fungerer ved, at alle kunder i udgangspunktet, og hvis deres udstyr ellers understøtter det, har fået åbnet en ekstra trådløs forbindelse, som andre kan koble på. Det er altså ikke noget, folk har skullet tilvælge, men noget, de dog kan fravælge.

Det berørte udstyr er Netgear CG3000, CG3700 og Cisco EPC3925. Yousee er i kontakt med Netgear og Cisco for at få løst problemet. I den forbindelse vil Yousee også se på, hvad der kunne være et andet problem, og om det kan løses i forbindelse med en softwareopdatering.

»Vi har fået en tilbagemelding fra enkelte kunder, der har sagt, at deres bredbåndshastighed er gået ned i forbindelse med, at det her er blevet implementeret på deres router,« siger Ib Konrad Jensen og tilføjer, at Yousee endnu ikke kan sige, om bredbåndsproblemerne, kunderne melder om, er relateret til softwareopgraderingen og dermed også kan løses softwaremæssigt.

Ib Konrad Jensen fortæller, at Yousee har planer om at åbne op for wifi-hotspottene igen, når problemet er løst, han kan dog ikke sige, hvornår det er.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>