Advarsel mod at bide på støtteerklæring til Suarez




Den falske støtteside, som opfordrer brugerne til at underskrive en støtteerklæring.



Et stort antal brugere delte den falske støtteside på Facebook, så phishing-linket blev spredt i stort omfang.


En falsk hjemmeside for det internationale fodboldforbund, FIFA, har ifølge eksperter fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky i næsten to uger forsøgt at lokke intetanende netbrugere til at udlevere personlige oplysninger, som kan bruges til at bryde ind i brugernes netbank.

Den falske hjemmeside opfordrer besøgende til at underskrive en støtteerklæring for den kontroversielle uruguayanske fodboldspiller Luis Suarez. Han blev i sidste måned idømt karantæne og udelukkelse fra fodbold, efter at han bed en modstander under Uruguays indledende puljekamp mod Italien ved fodbold-VM i Brasilien.

For at sende den falske støtteerklæring skal brugerne oplyse navn, hjemland, mobiltelefonnummer og email-adresse. Det kan ifølge Kaspersky føre til, at brugerne modtager spammails med vedhæftede filer, inficeret med skadelig kode eller trojanere, der eksempelvis kan bruges i forsøg på at få adgang til brugernes netbank.

Selve formularen, der bruges til at udfylde den såkaldte støtteerklæring er oprettet gennem Google Docs.

Brugerne, der underskriver den falske erklæring, bliver desuden opfordret til at dele linket til den falske FIFA-side, som på den måde bliver spredt via Facebook og andre sociale medier.

“Bevæbnet med brugernes email-adresser og telefonnumre kan cyberkriminelle gennemføre målrettede angreb med bank-trojanere til computere og mobile devices. Denne teknik bruges til at omgå to-faktor autentificering i online bank-systemer, som sender engangs-passwords via sms,” lyder det i en kommentar fra Nadezhda Demidova, der er analytiker hos Kaspersky Lab.

Kaspersky oplyser, at den falske hjemmeside er en tro kopi af FIFA’s hjemmeside – blandt andet med links, som dirigerer brugeren til FIFA’s officielle site. Siden, der er registreret af en person i London, blev oprettet den 27. juni – få dage efter den famøse bide-episode.

Ifølge Kaspersky stammede mere end hvert tredje forsøg på phishing i 2013 fra sociale medier – og mere end hvert femte forsøg kom fra Facebook.

Læs også:

Her er de typiske danske phishing-ofre. Er du i farezonen?

Disse ni angreb skal du beskytte imod

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>