Amerikansk subkultur giver miljøet en rygende fuckfinger

En større gruppe amerikanere er gået i politisk protest på en kulsort måde. De giver nemlig ikke meget for teorier om menneskeskabte klimaforandringer – til gengæld elsker de deres terrængående biler, der kører på dieselolie.

Derfor har de fundet en metode, hvorved de kan ‘dele’ deres glæde for partikelfyldt, sort udstødning. De kalder det ‘Rolling Coal’, når de udstøder tykke, sorte skyer af røg gennem specialfremstillede, skorstenslignende rør på deres pickup trucks.

Tung røg til miljøet og lungerne


Rolling Coal-bevægelsen har sin egen Facebook-side med godt 15.000 følgere, der udveksler erfaringer, og en række videoer online. (Foto fra Rolling Coals Facebook-side)

Ifølge sitet Huffington Post kan amerikanske bilister for knap 3.000 kroner erhverve sig de særlige udstødningsrør samt udstyr, der ’oversvømmer’ motoren med brændstof, den ikke kan forbrænde – hvilket får den til at udstøde en sky af sod.

Røgen går under navnet ’Prius repellant’, hvilket kan oversættes til ’et middel mod hybridbilister’. Og det er netop en af disciplinerne, som Rolling Coal-bevægelsen dyrker: at spotte hybridbiler, som de kan udspy røg over.

En anden ‘leg’ går ud på at udse sig smukke, kvindelige fodgængere og indhylle dem i røg – og selvfølgelig dokumentere det og lægge det på nettet. Ifølge American Cancer Society er det dog absolut ikke en hilsen, man ønsker sig at få med på vejen. Eksponering for dieseludstødning kan nemlig føre til en række sygdomme – herunder lungekræft.

Læs også: Livsfarligt og unødvendigt at blæse røg fra dieselbusser og lastbiler ud i børnehøjde

Aktivister mod Obama

Men bevægelsen er tilsyneladende mere end bare viral morskab. Rolling Coal-bevægelsen har sin egen Facebook-side med godt 15.000 følgere, der udveksler erfaringer, og en række videoer online.

Ifølge en unavngiven kilde, der sælger det udstyr, der kan modificere udstødningen, handler den sorte galde oftest om civil ulydighed og et budskab direkte til præsident Obama:

»Jeg møder en masse mennesker, der virkelig ikke bryder sig om Obama. Hvis han er en del af miljøbevægelsen eller det ene eller det andet, jamen, så er vi imod det. Den slags hører jeg en del af. At få en skorsten installeret på min pickup truck – det er min måde at give ham fingeren på. Du vil have frisk luft og et let CO2-fodaftryk? Nå, men du kan rende mig,« siger kilden til Slate.com.

Det er ifølge Slate.com i USA lovligt at modificere bilmotorer, så de kan udspy den kulsorte protest imod miljøbevægelsen.

Se videoen af de store biler og røgskyer lige her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>