Blog: Studentermedhjælp? Nej tak…

Måske en lidt provokerende overskrift, men brændt barn… bruger handsker næste gang… eller noget…

Sad og sludrede med nogle venner i IT branchen ( var lige ved at skrive EDB… men SÅ gammel er jeg vist ikke, selvom det efterhånden føles sådan ) omkring, at de havde overvejet at ansætte en studerende til mindre kodningsopgaver. Og da jeg havde været i gang med at få fat i kvalificerede til et studenterjob med mulighed for at afgangsprojekt, ville de gerne høre lidt mere om mine erfaringer.

I et tidligere projekt ( sidste år ) skulle vi udvikle en simpel komponent til fletning af datakilder og rapportering i PDF. Intet fancy eller “farligt”, men da vi var book’et ret kraftigt, besluttede vi os for at hyre en studerende ind til opgaven, og så kunne vi udvide opgaven til et bachelor projekt senere hen. Så at forfatte et opslag og få det hængt op på uddannelsesinstitutioner.

Og så var det, at det blev “sjovt”… I min indbakke tikkede en række mails ind :

En af de mindre :

Emne : Studenterjob
Indhold : Det vil jeg gerne ( ikke engang Venligst xxx )

Jeg svarede på alle mails, herunder på do., som jeg bad uddybe lidt ( uden dog at få svar tilbage ).

Efter lidt mailkorrespondance frem og tilbage indkaldte jeg 3 til samtale, hvoraf kun én dukkede op! Ingen af de andre gad overhovedet at melde afbud – fair nok, at noget kommer i vejen / at man ikke kan / har fortrudt / har fundet noget andet, men helt ærligt : Hvad med lige bare at sende et lille pip?
Måske har det noget gøre med, at jeg havde vedhæftet en lille design-/kodeopgave, jeg gerne ville have, at de kiggede på, så jeg kunne danne mig et billede af deres evner?

Anyhoo. Jeg fik en mulig kandidat ind til samtale – eller rettere sagt en monolog, for jeg kunne dårligt få et pip ud af fyren, som tydeligt ikke brød sig om at være der, og til sidst måtte jeg desværre sende ham hjem uden en idé om hvem, han var som person, eller hans evner.

Vi endte med at bruge rigtig lang tid på at lede efter en studerende og sendte til sidst opgaven til Skt. Petersborg, hvor den blev løst på 2 dage af en russer.

For at følge op på forløbet tog vi en længere snak omkring hvad, som var sket. Firmaet havde efterfølgende besluttet sig for, at de ikke ville have studentmedhjælpere / afgangsprojekter fremover, og jeg var ærligt talt lidt paf over den manglende interesse fra de studerende, jeg havde kontakt til.
Er der virkelig SÅ stor en mangel på praktikpladser / IT-folk, at de studerende ikke gider at tage et firma, som rækker hånden frem, seriøst?

Dagens øf, fra en gammel, sur stodder ;-)

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>