CPR-kontoret om læk af 900.000 cpr-numre: Fejlen skete hos CSC

Det var leverandøren CSC, som kom til at inkludere cpr-numre i listen over de 900.000 danskere, som står på den såkaldte Robinsonliste, der beskytter dem mod reklamehenvendelser.

Læs også: 900.000 danske CPR-numre lagt til frit skue – downloadet 18 gange

Men ansvaret ligger hos CPR-kontoret, lyder det fra CPR-kontorets chef, Carsten Grage. Det skriver DR.dk.

»Det er en meget beklagelig fejl, og det har jeg det rigtig skidt med,« siger Carsten Grage til DR.

Han vil nu bede om en redegørelse fra CSC, for at finde ud af, hvordan fejlen kunne opstå.

Læs også: Enhedslisten om kæmpe cpr-læk: ‘Samtlige 900.000 er nu i risiko for at få deres identitet misbrugt’

Der gik 50 minutter, før den cpr-nummer-fyldte liste blev taget offline onsdag eftermiddag, og i den periode nåede listen at blive downloadet 18 gange. Der er i alt 600 virksomheder, som har adgang til listen, der er beskyttet med password, understreger kontorchefen.

De 18 virksomheder, der har downloadet listen, har fået besked om at melde tilbage, om de har slettet listen med 900.000 cpr-numre, eller om den kunne være havnet i andre hænder. Har virksomhederne videregivet oplysningerne, kan det straffes med bøde, fortæller kontorchefen. Dermed er der ingen grund til panik blandt de ramte danskere, siger han.

Robinsonlisten rummer alle danskere, som selv melder sig til ordningen, og indeholder normalt navn og adresse på de nu 900.000 på listen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>