CSC erkender gigantisk CPR-læk: Beklager dybt



CSC beklager dybt ‘selskabets andel’ i onsdagens kæmpelæk, hvor 900.000 danskeres CPR-numre blev lækket på grund af fejl hos CSC.

I en udsendt meddelelse erkender selskabets administrerende direktør, Jørgen Jacobsen, at fejlen er sket hos CSC.

“CSC kan bekræfte, at en liste, som fejlagtigt indeholdt CPR-numre, er blevet sendt til CPR-kontoret. Listen blev offentliggjort i et lukket netværk med begrænset adgang i cirka 50 minutter,” skriver direktøren til Ritzau.

“Vi beklager dybt vores andel i sagen,” lyder det fra Jørgen Jacobsen.

Sikkerhed i CPR er en illusion
Fejlen skete onsdag eftermiddag, da de 900.000 danske CPR-numre fra den såkaldte Robinson-liste over danskere, der ikke ønsker at modtage målrettede reklamer i deres postkasse, blev uploadet på nettet.

Normalt består listen af navne og adresse, men onsdag bestod listen for første gang i stedet af CPR-numre på grund af en fejl hos it-leverandøren CSC.

En række danske politikere kræver efter den meget store læk, at hele det danske CPR-system bliver taget op til genovervejelse og endda erstattet af et fysisk borgerkort.

Enhedslistens Stine Brix siger til Computerworld, at det er en illusion, at CPR-nummeret er hemmeligt.

Partiet har indkaldt økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til samråd for at få styr på situationen, hvor Enhedslisten blandt andet vil kræve, at det 46 år gamle CPR-system bliver erstattet af et borgerkort med magnetstribe og chip.

Det kan du læse mere om her: Opposition efter CPR-læk: Amatøragtigt og totalt uacceptabelt.

Kræver redegørelse
Samtidig kræver Margrethe Vestager en fuld redegørelse over forløbet.

Udsendelsen af de 900.000 CPR-numre skyldes angiveligt fejl i CSC’s batchproduktion, der gjorde, at listen med de 900.000 navne ikke blev færdigproduceret, men derimod landede på CPR-numrene fremfor på slutproduktet, som er navne og adresser.

På grund af manglende sikkerhedsprocedurer fremsendte CSC denne liste til modtagerne.

Læs også: Sådan blev 900.000 CPR-numre blottet på nettet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>