Dating-side løj om partneres kompatibilitet for at teste algoritme

Facebook blev for nylig udsat for kritik af, at det sociale netværk havde udsat brugerne for et forsøg, som skulle måle, hvorvidt negativiteten i nyhedsstrømmen på Facebook påvirkede brugernes følelser. Nu svarer dating-portalen OKCupid igen ved at afsløre, hvordan den flere gange har udført forsøg med brugerne.

Læs også: Sådan brugte Facebook 689.003 brugere som forsøgskaniner

OKCupid har blandt andet forsøgt at måle på, om det gør en forskel, hvilken værdi for indbyrdes kompatibilitet, som tjenesten oplyser om to personer. Altså om to personer, som ifølge matching-algoritmen er 90 procent kompatible, vil være mindre tilbøjelige til at fortsætte en indbyrdes udveksling af beskeder, hvis de får oplyst, at de blot er 30 procent kompatible.

Tilsvarende har tjenesten også forsøgt at måle på, hvor stor indflydelse en profils billede har i forhold til profilteksten.

Facebooks eksperiment var en del af et forskningsprojekt i samarbejde med to universiteter. OKCupids forsøg var et internt forsøg på at måle, hvilken indflydelse de forskellige elementer af tjenesten har på brugernes adfærd. En amerikansk senator har i kølvandet på offentliggørelsen af Facebook-forsøget krævet, at myndighederne skal undersøge, hvorvidt der skal føres kontrol med forsøg på sociale netværk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>