Efter 17 år fortsætter fuldstændig intakte Lego-figurer med at skylle i land i England

Piratsabler, svømmefødder og redningsveste er i 17 år på forunderlig vis skyllet i land på strande i det sydengelske ferieområde Cornwall. Objekterne stammer dog hverken fra afdøde pirater eller glemsomme snokeldykkere, men er i virkeligheden små Lego-figurer.

Figurerne, der bliver ved med at dukke op, stammer fra en ladning med 4,8 millioner små dele til Lego-samlesæt, som var lastet og klar til at blive skibet fra Cornwall til New York af containerskibet Tokio Express.

Skibet blev pludselig ramt af et usædvanligt vejrfænomen, der skabte en enorm bølge, der skubbede til skibet og resulterede i, at 62 containere blev tabt overbord. De blev aldrig bjerget. Lego-delene eksisterer dog stadig og vender del for del tilbage til land. Det rapporterer BBC.

Skæbnens ironi ville samtidig, at store mængder af Lego-stykkerne skulle indgå i samlesæt med maritime temaer. Således har strandgængere og badegæster gennem 17 år kunne finde Legos versionering af dykkerudstyr, tang og harpuner sammen med mange andre øvrige små dele.


Foto: Lego Lost At Sea

Endnu mere mystisk er det, at det selv om listen indeholdt mange forskellige figurer, er det fortrinsvis de samme, der skyller i land.

»For tiden er den hellige gral en blæksprutte eller en drage. Jeg kender kun til, at der skulle være blevet fundet tre blæksprutter, og den ene var af mig i en grotte i Challaborough, Devon. Det er temmelig konkurrencebetonet. Hvis du hører, at din nabo har fundet en grøn drage, har du lyst til at gå ud og finde en selv,« siger den lokale Tracey Williams, der driver Facebook-siden ‘Lego Lost At Sea’, hvor Lego-jægere dokumenterer og deler deres fund med hinanden.


Foto: Lego Lost At Sea

Kan have flydt 2,5 gange jordens længde

Den amerikanske oceanograf Curtis Ebbesmeyer har fulgt historien om den fortabte Lego, der fortsat skyller i land. Ifølge ham er netop den ladning med Lego med sikkerhed kun skyllet i land i Cornwall.

Også dette bidrager til mysteriet, da det normalt tager tre år for vraggods at krydse Atlanterhavet fra Land’s End i Cornwall, hvor Legoen gik tabt, til Florida på den anden side af dammen. Dermed kan Legoen i princippet have rejst frem og tilbage flere gange.


Foto: Lego Lost At Sea

Hvor den øvrige Lego så er blevet af er fortsat et ubesvaret spørgsmål, siger han. Selv har han set Lego på strande i Florida, men det matcher efter hans udsagn ikke med den Lego, der er gået til bunds for 17 år siden.

»Jeg tager til strandsorterings-arrangementer i Florida, hvor de viser mig Lego – men det er den forkerte slags. Det er alt sammen lokale dele, som børnene har efterladt sig,« siger han til BBC.

Ifølge oceanografen kan delene have drevet knap 100.000 kilometer – mere end to og en halv gange ækvators længde. Dermed kan delene i princippet befinde sig på hvilken som helst strand i hele verden, skriver BBC.


Foto: Lego Lost At Sea

»Den vigtigste lektie jeg har lært fra Lego-historien er, at ting, der går til bunden på havet, ikke altid bliver der. Episoden er et perfekt eksempel på, hvordan sunkne objekter, selv hvis de er indeni en stålcontainer, ikke altid forbliver sunkne. De kan blive båret rundt om jorden tilsyneladende tilfældigt, men med påvirkning af strømme og tidevand,« siger Curtis Ebbesmeyer.


Foto: Lego Lost At Sea

Selvom det angiveligt endnu ikke er dokumenteret, at lige netop Lego-delene fra Tokio Expess skulle være fundet andre steder end netop i Cornwall, går Tracey Williams’ Facebook-side dog i rette med BBC’s artikel, da det på siden fortælles, at delene også skulle være blevet fundet på kyster i Irland, Wales og Devon på den sydvestlige spids af den britiske hovedø.

Hvor fascinerende det end er, er delene ikke desto mindre til fare for dyreliv, hvor Legoen af plastic særligt udgør en trussel mod fugle.

På trods af at delene fortsat skyller i land 17 år efter, de blev tabt i havet, er Lego-figurerne fuldstændig intakte.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>