Gode jobsøgningsråd: Skriv en ansøgning, der får dig til jobsamtale




Du har lige skrevet den perfekte jobansøgning og læner dig nu tilbage i kontorstolen i sikker forvisning om, at det blot er et spørgsmål om tid, før du bliver indkaldt til en jobsamtale.

Men få uger senere modtager du mailen:

“Kære ansøger. Vi har nu afsluttet vores rekrutteringsproces, og vi må desværre meddele dig, at vi har fundet en anden kandidat.”
 
Hvordan kan det nu være, spørger du sikkert dig selv om.

Men måske bør du ikke stille spørgsmålet til dig selv, men til en som Lars Ole Kruse.

Han er teamleder hos den danske jobportal Jobindex, hvor han er ansvarlig for rekrutteringen af it-medarbejderne for en række virksomheder, der har valgt at outsource deres rekrutteringsproces til Jobindex.

Han læser sig ofte gennem bunker af ansøgninger, og de fleste af dem ender med et afslag

Derfor har vi spurgt ham, hvad du skal gøre, hvis du skal skrive en ansøgning, der skal munde ud i en samtale.  

1) Ansøgningen skal være motiveret
En god ansøgning er en motiveret ansøgning 

Det er det første råd, som Lars Ole Kruse kommer med, når vi spørger ham, hvad der kendetegner en god ansøgning. 

“Ansøgningen skal være fængende. Den skal give mig fornemmelsen af, at ansøgeren har sat sig ind i, hvad jobbet går ud på, og den skal få mig tænke, at her er en person, der både er motiveret og passer ind i virksomheden,” siger han. 

Derfor skal din ansøgning også være målrettet netop det job, som du søger. Ifølge Lars Ole Kruse vil du sjældent slippe godt afsted med at masseudsende en ansøgning. 

“Jeg er ikke glad for ansøgninger, hvor det er tydeligt, at den ikke er målrettet, men formodentligt er sendt ud til seks eller syv andre virksomheder. Den slags gennemskuer jeg med det samme,” siger han.

Hvis du vil sikre dig, at din ansøgning matcher netop den stilling, som du søger, bør du slavisk gennemgå jobopslaget og sørge for, at din ansøgning matcher alle de krav, som virksomheden opstiller. 

“Du bliver nødt til at plukke essensen ud af stillingsopslaget og i ansøgningen forholde dig til netop de krav, der stilles i opslaget,” siger han.

2) Du skal underbygge dine påstande
I en ansøgning skal du sælge dig selv, men du skal undgå at lukke alt for meget varm luft ud.

Lars Ole Kruse oplever, at mange ansøgere bruger masser af plads på at opridse, hvor gode og dygtige de er, men de underbygger sjældent deres påstande.

“Det er et helt generelt problem, at folk ikke sandsynliggør de påstande, som de kommer med i deres ansøgning. Det er den mest udbredte fejl, som jeg møder,” siger han.


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>