Her er manden, der har plantet sin egen skov på 550 hektar

Jadav Payeng er en speciel mand. Han har siden 1979 plantet ét træ ad gangen på den erosionstruede flodø Majuli. Det har resulteret i en imponerende stor skov på 550 hektar.

Den indiske ø Majuli er med sine 1.250 kvadratkilometer verdens største flodø. Øen ligger floden Brahmaputra, der er en af de største floder i Asien. Floden udspringer ved Himalayabjergene i det vestlige Tibet og strækker sig over 2.900 kilometer gennem Indien og Bangladesh ud til Den Bengalske Bugt.

På øen Majuli bor der flere end 150.000 mennesker, men siden 1917 har øen mistet over halvdelen af sin landmasse på grund af sin erosion. Og den udvikling har Jadav Payeng sat sig for at stoppe.

Gennem 35 år har han plantet flere end 1.000 forskellige træarter. Den store skov er nu tre måneder om året hjemsted for 115 elefanter, foruden næsehorn, hjorte, flere tigerarter og gribbe, fortæller Jadav Payeng.

Jadav Payeng ønsker blandt andet, at den indiske regering opretter kokosplantager for at stoppe erosionen af Majuli. Kokospalmer vokser lige op i vejret og er gode til at beskytte jorden, hvis de plantes tæt på hinanden, fortæller Jadav Payeng. Den idé støttes blandt andet af forskere fra Indian Institute of Technology i Guwahati.

Du kan se den korte dokumentar om Jadav ”Forest Man” Payeng herunder. Dokumentaren er støttet gennem crowdfudingsiden Indiegogo.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>