It-firmaer er trætte af at stjæle ansatte fra hinanden




Manglen på it-konsulenter er ved at udvikle sig til en alvorlig barriere for it-firmaers fortsatte vækst. For at afhjælpe det problem har Microsoft allieret sig med kursusvirksomheden Firebrand i et projekt, som skal bygge bro mellem unge nyuddannede kandidater og virksomheder.

Når projektet skydes i gang efter sommerferien starter 30 kandidater i helt nye trainee-forløb i en stribe it-firmaer, fortæller direktør i Firebrand, Frank Højgaard.

De unge kandidater, som nu trækkes ind i branchen via Microsofts og Firebrands projekt, har typisk en uddannelse fra IT-Universitetet, DTU, CBS eller Aalborg Universitet.

100 nye kandidater

Frank Højgaard forventer, at Firebrand inden nytår vil have fået op mod 100 nye kandidater i gang med det skræddersyede trainee-forløb, som varer et halvt år.

Han fortæller, at trainee-lønningerne i projektet typisk ligger på 25-30.000 om måneden, som betales af virksomhederne selv. Derudover betaler firmaerne Firebrand for arbejdet med at undervise og certificere de unge kandidater.

Udover at være partnere hos Microsoft har firmaerne det til fælles, at de har svært ved at finde og rekruttere konsulenter, som ikke allerede er en del af det netværk, man traditionelt henter sine medarbejdere fra. Mange firmaer oplever derfor, at gennemsnitsalderen for deres konsulenter stille og roligt kravler i vejret.

Frank Højgaard nævner et eksempel fra en virksomhed, der har regnet ud, at gennemsnitsalderen for deres medarbejdere i løbet af 13 år er røget i vejret med otte år.

Krisen får skylden

Mange firmaer undskylder sig med, at de under krisen har været optaget af bare at holde virksomheden i live, og at det er besværligt at opdyrke kontakten til de unge kandidater og deres uddannelsesinstitutioner.

“De har ikke ‘forynget’ deres medarbejderskare, men har kæmpet om de folk, der var på markedet. Og mange firmaer har i dag et hold bestående udelukkende af seniorkonsulenter til en høj løn,” siger Frank Højgaard, som dog oplever stor lydhørhed hos virksomhederne, når det gælder behovet for at få nyt blod ind i branchen.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>