Kolding åbnede digitalt arkiv med byggesager – inklusive cpr-numre

Kolding Kommune har fået digitaliseret 100.000 byggesager, som er lagt i et nyt digitalt arkiv, som kommunen havde gjort offentligt tilgængeligt. Eneste problem var, at sagerne indeholdt cpr-numre, skriver Ugeavisen.dk.

Det er ulovligt at offentliggøre cpr-numre ifølge persondataloven, og derfor har Kolding Kommune nu lukket for adgangen byggesagsarkivet.

Arkivet omfatter byggesager svarende til 4,2 millioner sider, som er blevet indscannet og digitaliseret. Sagerne er også blevet screenet automatisk for personoplysninger og cpr-numre, men trods manuel kontrol med en del af arkivet, er der altså stadig sluppet oplysninger gennem filtrene.

»Antallet af byggesager fortæller noget om opgavens omfang, men derfor må der selvfølgelig ikke være cpr-numre i et åbent arkiv. Nu går vi i gang med at analysere problemet. Vi tager også kontakt til andre kommuner, som har digitaliseret og åbnet deres byggesagsarkiv, for vi er naturligvis ikke den eneste kommune, der står med den her udfordring,« siger områdechef Merete Dissing fra Kolding Kommune til Ugeavisen.dk.

Læs også: Sådan giver digitale kort liv til gamle olietanke og udhuse

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>