Konkursspøgelset er ved at slippe taget i it-branchen




Der er bestemt ikke tale om en sambafest, markedet er stadig hårdt, men det er lunere vinde, som blæser ind over it-erhvervet igen, siger Mette Lundberg, It-branchen.


It-branchen er ved at slippe ud af krisen, hvis man skal dømme ud fra antallet af konkurser. Niveauet i andet kvartal 2014 var omtrent det samme som under sidste del af højkonjunkturen.

Det viser en helt ny opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

Billedet af en branche i fuld sving med at lægge krisen bag sig passer godt med det indtryk, organisationen It-branchen har.

“Det bekræfter vores indtryk af, at vi er ved at være tilbage til noget, der minder om tilstanden før krisen,” siger organisationens konstituerede administrerende direktør, Mette Lundberg.

Stadig ingen sambafest

“Der er dog bestemt ikke tale om en sambafest, markedet er stadig hårdt, men det er lunere vinde, som blæser ind over it-erhvervet igen,” siger Mette Lundberg.

Konkret peger hun på, at de it-virksomheder, der leverer løsninger til både store og små virksomheder i erhvervslivet, oplever gode resultater.

“Det skyldes jo simpelthen, at det øvrige erhvervsliv har brug for it-løsninger til at ruste sig til situationen efter krisen og til at blive mere produktive og effektive,” siger hun.

Hovedstaden trækker læsset

Som det fremgår af grafen, sker de fleste konkurser i Region Hovedstaden. Det kan der i følge Kent Nielsen fra eStatistik være flere forklaringer på.

“Et væsentligt element er, at den største del – cirka 58 procent – af virksomhederne inden for gruppen Information og Kommunikation, som primært rummer it-virksomheder, er placeret i Region Hovedstaden, men alligevel er der en overrepræsentation af konkurser. Muligvis skyldes det, at “konkurskulturen” er anderledes i de forskellige regioner, eller også, at større konkurser trækker flere datterselskaber med sig,” siger han.

Konkursudviklingen i it-branchen følger den generelle tendens. Antallet af konkurser i erhvervslivet generelt er nu på det laveste niveau i seks år, og i industrien er man nu tilbage på niveauet før krisen, viser en opgørelse, som eStatistik har udarbejdet for brancheforeningen Danske Revisorer.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Overblik: Hver anden danske it-distributør forsvundet på ti år

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>