Læser du om Linux? Så holder NSA øje med dig

Der skal meget lidt til, før du havner i efterretningstjenesten NSA’s søgelys. Det fremgår af en undersøgelse, som den tyske tv-station NDR har fået foretaget.

Hvis man benytter sig af TOR-netværket eller blot søger på internettet efter værktøjer til at sikre sig anonymitet på internettet, så havner éns IP-adresse på den liste, som NSA overvåger.

Det samme gælder besøg på visse websteder, som eksempelvis Linux Journal, som NSA ifølge NDR betegner som et forum for ekstremister.

Det er softwaren XKeyscore, som indeholder en række regler for, hvilke aktiviteter der er mistænkelige. Ved at overvåge servere i forskellige lande kan NSA opsnappe trafikken fra internetbrugere og registrere, hvilke websteder der bliver besøgt, og hvad der bliver søgt efter.

NDR har analyseret XKeyscore-softwaren og blandt andet fundet frem til IP-adresser på de servere i Tyskland, som NSA benytter til overvågningen. Hele analysen kan læses på engelsk via nedenstående link.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>