Landmænd med svinebakterie får alligevel ikke navn offentliggjort

De svineproducenter, der er blevet registreret for at have MRSA-smittede svin, kan godt holde vejret lidt endnu. Fødevarestyrelsen har nemlig valgt at udsætte offentliggørelsen af den liste, der ellers skulle give det fulde overblik over, hvem og hvor smitten med bakterien er registreret hos.

Det skriver Landbrugsavisen.dk, der refererer til et brev sendt fra Fødevarestyrelsen til erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Læs også: Landbruget stævner staten: Gabestok for MRSA rammer vores familier

Beslutningen om at vente med at offentliggøre listen kommer efter, at netop Landbrug & Fødevarer stævnede staten på vegne af de landmænd, der vil figurere på listen.

Organisationen er blandt andet bekymret på sine medlemmers vegne, da eksempelvis landmænd, der har været del af stikprøvekontroller for MRSA, også vil blive sat på listen, dog uden at være ramt af bakterien. Samtidig er de involverede landmænd bekymrede for de sociale og økonomiske følger der er ved at få sit navn offentliggjort på sådan en liste.

Derfor må sagen nu for domstolene, før Fødevarestyrelsen vil offentliggøre den omtalte liste.

I starten af juni var det ellers, at Folketingets Ombudsmand slog fast, at Fødevarestyrelsen burde have givet aktindsigt til journalister, der ønskede et indblik i, hvilke besætninger der var smittet med MRSA.

Derfor afgjorde ombudsmanden også, at miljøhensyn vejer tungere end landmændenes privatliv – en afgørelse som Landbrug & Fødevarer ikke er enige i. Nu har de vundet lidt tid for landmændende.

»Det betyder, at så er svineproducenterne foreløbigt ikke udsat for den urimelige mistænkeliggørelse, som en offentliggørelse ville være,« siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, til landbrugsavisen.dk om Fødevarestyrelsens beslutning om at vente med offentliggørelse af listen over landmænd og svinebesætninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>