Massivt DDOS-angreb mod nordiske finansvirksomheder

Angiveligt er det gruppen Anonymous, der orkestrerer massive DDOS-angreb mod en række finansvirksomheder samt SAS i Norge. Nyhedssitet E24.no var første til at berette om angrebene, der indledtes i går og især synes at være rettet mod den store it-virksomhed Evry

Evry er leverandør af centrale it-tjenester for den norske storbank DNB og en række andre bankkunder, der overfor det norske nyhedsmedie digi.no i går bekræftede, at deres sites er nede på grund af angreb.

Evrys kommunikationsdirektør Geir Remman ønsker ikke fortælle, hvilke kunder der er ramt men overlader det til den enkelte kunde at gå ud med information om dette.

Ifølge Ritzau gælder det under alle omstændigheder, at de norske afdelinger af SAS, Danske Bank og Nordea samt Norges Bank, Telenor, DNB, Sparebank 1, flyselskaberne Norwegian og Widerøe samt forsikringsselskaberne Storebrand og Gjensidige alle har været mål for angrebene, der betegnes som de største mod nordens finanssektor.

Angrebene begyndte tirsdag og natten til onsdag var det eksempelvis fortsat ikke muligt at komme ind på SAS’ norske hjemmeside. Virksomhedernes sites synes at være oppe at køre igen onsdag formiddag.

Til den norske avis Dagens Næringsliv siger Evrys sikkerhedschef, at omfanget ikke er det største, der har set, men at det er første gang, det har ramt så mange centrale aktører i finanssektoren i Norge.

Ifølge nyhedsmediet digi.no er det medlemmer af gruppen Anonymous Norway, der står bag angrebene. I går gik følgende melding ud til en række norske medier:

«http://www.sas.no/ | Tango Down | Status OFFLINE. http://www.norwegian.no/ | Tango Down | Status OFFLINE. http://www.wideroe.no/ | Tango Down | Status OFFLINE. http://www.supersaver.no/ | Tango Down | Status OFFLINE. “We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.” Med vennlig hilsen, Anonymous Norway»

Efterfølgenede gennemførte digi.no et chat-interview med en af medlemmerne af gruppen, hvis identitet er uverificeret.

Om motivet til angrebene fremgår det af interviewpersonen:, “at det handler om at få samfundet til at vågne op. Antallet af store it-sikkerhedsangreb øges og der er ingen ting, der bliver gjort for at forhindre det.”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>