Microsoft-fyringer kan ramme kodetestere

Langt hovedparten af de cirka 18.000 fyringer, som Microsoft annoncerede torsdag, kommer til at ramme de afdelinger, selskabet har overtaget fra Nokia. Men selskabet vil angiveligt også skære i antallet af udviklere, som arbejder med softwaretest, skriver Recode.

Udmeldingen fra Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og flere kilder i Microsoft er, at udviklingsarbejdet skal moderniseres og forenkles.

Microsofts traditionelle udviklingsmodel har været teams bestående af tre enheder, som tager sig af design, programmering og test. De skal slås sammen i mindre grupper, hvor en større del af testarbejdet med at finde fejl i koden lægges i hænderne på programmørerne.

For at det kan lade sig gøre, uden flere fejl eller sikkerhedshuller slipper ud i de endelige produkter, så skal processen omkring programmeringen også moderniseres med nye værktøjer.

Microsoft har også en overordnet strategi for udviklingsarbejdet, som lyder, at der skal være kortere mellem hver ny lancering, og der skal være færre ’big bang’ lanceringer. Det skal give mulighed for at ændre produkterne hurtigere på baggrund af feedback fra kunderne.

Selskabet vil også gøre kommandovejene kortere fra top til bund og mellem de enkelte enheder ved at indføre en mere flad organisationsstruktur med færre mellemledere.

Microsofts fyringsrunde er den største i selskabets historie, men selskabet er også vokset fra cirka 57.000 ansatte for godt 10 år siden til nu 127.000 ansatte. Den kraftige vækst i medarbejderstaben har været et kritikpunkt, som flere gange blev rettet mod Satya Nadellas forgænger, Steve Ballmer, skriver New York Times.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>