Microsoft svarer IBM og Apple: I kan ikke matche os på pris og applikationer

WASHINGTON, D.C.: Onsdag morgen kunne de konferencetrætte deltagere på Microsofts partnerkonference stå op til nyheden om, at mens de havde fejret sig selv og hinanden, så havde to klassiske Microsoft-rivaler indgået et partnerskab: IBM skal sælge Apples telefoner, tablets og pc’er – og målgruppen er de virksomheder, der er Microsoft-partnernes levebrød.

Læs også: Apple og IBM i tæt partnerskab

Alliancen mellem Apple og IBM om at få ram på mobility-kunderne hos virksomhederne kan ligne et direkte angreb på Microsoft, som gennem de seneste par års omstilling af forretningen netop nu har fået formuleret en strategi om at bruge virksomhedskunderne til at få fat på forbrugerne.

Men selvom Microsoft ikke officielt ønsker at kommentere på annonceringen af Apple-IBM-partnerskabet, så var selskabet klar til at give konkurrenterne så tørt på, som det nu var muligt, når der er tale om konkurrenter, som også er strategiske samarbejdspartnere for Microsoft.

»Vi har et spektrum af Windows-enheder, som spænder over 2-i-1-enheder, hårdføre tablets eller konvertible bærbare, som du ikke finder hos nogen af de andre økosystemer. Tablets med SD-kort og USB-stik, det får du ikke på en iPad,« sagde marketingdirektør for Windows-divisionen, Tony Prophet fra Microsoft, i sin tale onsdag på Worldwide Partner Conference, som finder sted denne uge i Washington D.C.

Han påpegede også, at Windows-platformen giver mulighed for at arbejde offline eller med begrænset båndbredde takket være applikationer, der ikke behøver at være online, i modsætning til Googles Chromebook-platform, som stadig er begrænset uden en internetforbindelse.

Microsoft har gennem de seneste 6-7 år fået to primære konkurrenter, Apple og Google, når det gælder Windows-platformen på klientsiden. Det har blandt andet tvunget Microsoft til helt at sløjfe royalties for licenser til enheder med skærmstørrelser under 9 tommer, og det skal nu give Microsoft mulighed for at matche Googles Android-platform.

»Toshiba kommer til at blive den første store producent, der kommer på markedet med en 7 tommer Windows-tablet, og du kan vædde på, at prisen vil være konkurrencedygtig. Det vil være et prisniveau, hvor iPhone og iPad ikke kan være med,« sagde Tony Prophet.

Læs også: Microsoft efter de fede monopolår: Nu er vi den lille der skal sprænge markedet

Microsoft har kæmpet med adskillige udfordringer i omstillingen til at imødekomme konkurrencen fra de platforme, der er født til mobilitet. Microsoft havde ingen opdateret udgave af Windows, som kunne afvikles på den hardware, der lod eksempelvis Apples iPad have en batteritid, som langt overgik bærbare pc’er med Windows.

Samtidig kom Microsoft senere til den nye bølge af smartphone-markedet, og var fra begyndelsen bagud i forhold til Apple og Android målt på både antallet af applikationer og i lang tid også flere af de mest populære applikationer.

Da Microsoft med Windows 8 fik et touch-venligt styresystem, så blev det også med et kompromis mellem den gamle Windows-desktop og det nye Modern-miljø. Det vil Microsoft nu forsøge at vende til en styrke.

»Vi har et udvalg af desktop-applikationer, som ingen af de konkurrerende økosystemer kan matche,« sagde Tony Prophet.

Det gælder alt fra AutoCAD og Photoshop til de specialapplikationer, som virksomheder har udviklet over mange år. Alene af de kommercielt tilgængelige applikationer er der mere end fire millioner til Windows-desktoppen.

Fremfor at være en klods om benet, så skal den applikationsarv altså hjælpe Microsoft med at sælge Windows-platformen som mobilitetsløsningen til virksomhederne. Apple og IBM står til gengæld over for at skulle udvikle helt nye applikationer, som gør IBM’s software og tjenester tilgængelige på iOS og Mac OS X.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>