Ny forskning: Oplad din telefon med vand



Vand er normal ikke bedste venner med en mobiltelefon, men måske kan ny forskning vende op og ned på det.

Sidste år fandt forskere på MIT ud af, at vanddråber, der kondenserer og spontant springer frem og tilbage mellem specialbehandlede kobberplader, i processen optager en elektrisk ladning.

Nu har de samme forskere fremstillet et apparat, som kan ‘høste’ og udnytte denne ladning til at fremstille elektricitet, skriver MIT News.

Forskerne indrømmer, at udbyttet er ganske beskedent – det vil tage cirka 12 timer at lade en mobiltelefon helt op – men hvis du befinder dig midt ude i junglen, hvor der ikke lige er en fungerende stikkontakt i nærheden, er det nu nok tilfredsstillende.

Det er nu i første omgang også i den slags omgivelser, at metoden vil fungerer bedst – altså hvor der er varmt og fugtigt.

Du kan læse mere om forskningsrfesultaterne her



Sådan ser eksperimentet ud med vanddråber og de to specialbehandlede kobberplader. Foto: Nenad Miljkovic and Daniel J. Preston

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>