Ny gratis iPhone-app kan kryptere og hemmeligholde dine opkald




Signal. Foto: IDG News Service.


Signal er en ny gratis app, som kan kryptere dine samtaler iPhone. App’en forstyrrer samtalerne, så overvågningsglade regeringer eller ondsindede hackere ikke kan lytte med.

Det fortæller IDG News Service.

Signal er et Open Source Project, som kommer fra Open Whisper Systems, der også står bag Android-apps som RedPhone og TextSecure; begge er apps, som tillader krypterede samtaler eller beskeder.

Både RedPhone og den nye iPhone-version Signal kræver, at begge har app’en installeret, og Signal vil være kompatibel med sin Android-tvilling, der i en nærliggende fremtid vil blive kombineret med TextSecure og skifte navn til Signal.

Gratis som få
Signal er værd at nævne af to grunde.

Første punkt er, at det er gratis. Der findes mange applikationer, som giver krypterede kald og beskeder, men de er absolut ikke gratis, og er ofte rettet direkte mod enterprise-løsninger.

Derudover er det open source-kode, som app’en er baseret på.

Det betyder, at udviklere selv kan gå ind i koden og se, at krypteringen er god nok. I den seneste tid er frygten for, at softwarefirmaer har installeret “backdoors” i deres programmer for at støtte regeringer i deres overvågning, steget.

App’en fungerer ved, at man sætter telefonen op med sit telefonnummer, hvorefter at man bliver spurgt, om man vil gennemføre et “sikkert” kald hver eneste gang, at man ringer til en anden person med Signal eller RedPhone.

Opkaldet sker over en dataforbindelse.

Signal er blot en ud af mange nye krypterings-apps, som er kommet i kølvandet på Edward Snowdens mange afsløringer af NSA og metoderne til at overvåge ikke bare amerikanerne, men også resten af verden – og os.

Silent Circle kom tidligere på året med sin løsning (kræver månedlig betaling) og er partner med BlackPhone, som skulle være en af de mest sikre telefoner på markedet.

Læs også: 

Verdens sikreste telefon på trapperne – nu kommer Blackphone

Denne telefon vil destruere sig selv om 5…4…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>