Ny topchef: Her er KMD’s fire største svagheder



KMD’s nye topchef, Eva Berneke, er i fuld gang med at trimme det store it-selskab, så det er rustet til fremtidens udfordringer.

Der skal trykkes på speederen, mener hun. Og KMD skal sætte nye offensiver ind på ikke mindst tre nye forretningsområder.

Den forventede vækst på disse tre nye områder skal kompensere for, at KMD’s klassiske forretningsområde er blevet ‘konkurrenceudsat’ – det vil sige, at konkurrenter er kommet ind på markedet, så KMD er tvunget til at sænke priserne.

Det kan du læse mere om her: Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden.

Efter fire måneder har Eva Berneke været godt rundt i KMD-organisationen.

Computerworld har bedt hende udpege de fire største svagheder i det KMD, som hun har overtaget ledelsen af.

Her kommer hendes vurdering.

Ikke god nok til at udtrykke fordele ved KMD
KMD er herhjemme en stor spiller med sine omkring 3.000 ansatte. Men i det store billede er selskabet ikke ligefrem nogen kæmpe.

Herhjemme finder vi blandt rivalerne store internationale konkurrenter som IBM, CSC og de indiske it-giganter, der har et meget stort, globalt miljø at trække på.

“Når vi er oppe mod disse store, globale konkurrenter, skal vi blive bedre til at udtrykke, hvad fordelene er ved at gå med KMD. Vi kan jo ikke stå som Lars Mikkelgaard-Jensen [administrerende direktør i IBM Danmark, red.] og flekse en eller anden stor international muskel og pege på, at vi har 3.700 mennesker, der kun udvikler inden for det her bestemte område,” siger Eva Berneke.

Til gengæld har KMD en nærhed til markedet, som de øvrige spillere ikke kan matche, mener hun.

“Vi skal blive bedre til at vise, hvad vi kan med vores nærhed til markedet, vores tætte forståelse af dansk offentlig forvaltning og vores forståelse for, hvad lige præcis du som kunde har behov for,” siger Eva Berneke.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>