Putin underskriver ny lov, der kan blokere for sociale medier i Rusland

Mens verden holder øje med Rusland og den russiske præsident Putin i forbindelse med Ukraine-krisen og flynedskydninger, har præsidenten nu underskrevet en ny lov, der potentielt kan stramme grebet om sociale medier som Facebook og Twitter, skriver Mashable.

Med den nye lov, bliver internetdata om russiske brugere systematisk lagret på datacentre rundt omkring i Rusland, og internetoperatører vil fra 2016 blive påkrævet at gemme brugerdata fra de russiske borgere.

Kritikere frygter, at loven kan ende med at isolere russere på internettet, mens flere udenlandske hjemmesider, heriblandt sociale medier, kan ende med at blive helt censurerede.

Hjemmesider vil blive påkrævet at lagre brugernes data i Rusland, tilgængelig for russiske myndigheder. Internetvirksomheder der ikke kan acceptere den nye lov, vil blive blokeret fra nettet, skriver Mashable endvidere.

Selve loven er blevet til at forbedre evnen til at behandle personlig data fra civile russere, som det lyder fra officielt hold, og er blot endnu en lov i længere række, der sætter spørgsmålstegn ved russernes frihed på nettet.

Mashable skriver, at en nylig gennemført lov påkræver, at bloggere med over 3.000 daglige besøg skal registrere sig som medie for at få lov til at fortsætte. Et træk lavet for lettere at kunne monitorere indholdet.

»Det ultimative mål er at lukke munde, gennemtvinge censur i landet og forme en situation, hvor internetforretning ikke er i stand til at fungere og eksistere ordentligt,« siger den russiske internetekspert og blogger Anton Nossik ifølge Mashable til the Moscow Times om den lov om datalagring.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>