Rusland vil knække sikkerheden i Tor-netværket: Sætter 600.000 kroner på højkant

NSA lytter måske allerede med, når man går på nettet via anonymiseringstjenesten Tor. Men i Rusland er Tor tilsyneladende en torn i øjet på regeringen, som derfor nu har et opgave i udbud: Bryd anonymiteten i Tor. Det skriver The Daily Dot.

Udbuddet ligger hos Ruslands indenrigsministerium, og belønningen for at kunne fortælle noget om Tor-brugerne og deres udstyr er sat til 3,9 millioner rubler, hvilket er godt 600.000 kroner. Kun russiske borgere kan byde på opgaven, af sikkerhedshensyn, fremgår det af opslaget.

Brugen af Tor-netværket er vokset hurtigt i Rusland de seneste tre måneder, med op til 200.000 samtidige brugere i juni måned. Det falder sammen med Ruslands regerings strammere greb om internettet, blandt andet i form af en ny lov om bloggere, som nu skal registrere sig hos myndighederne, før de må blogge.

Det er dog ikke sikkert, at resultatet af udbuddet skal bruges af efterretningsvæsenet i Rusland til at overvåge og spionere mod borgerne. Ifølge lederen af det russiske Piratparti kan det også være et ønske fra Indenrigsministeriet om at få bedre muligheder for at fange dem, der udveksler for eksempel børneporno. Det skriver Global Voices.

Tor-netværket er oprindeligt udviklet som et forskningsprojekt hos US Naval Research Laboratory, som er en del af det amerikanske søværn, og siden hen er Tor blevet drevet af en selvstændig organisation, støttet af især den amerikanske regering.

Samtidig har dokumenter fra Edward Snowden vist, hvordan NSA har brugt store resurser på at forsøge at knække sikkerheden i Tor, så de anonyme brugere kunne afsløres og overvåges.

Læs også: Pentagon arbejder på efterfølger til anonymitetsnetværket Tor

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>