Salget af digital musik styrtdykker

Sammenligner man tallene for salget af digital musik for første halvår af 2014 med salget i første halvår 2013, er det gået drastisk nedad. Det viser tal fra Nielsen Soundscan – et informationssystem, der sporer salget af musik i USA og Canada.

I onsdags udgav Nielsen Soundscan sin halvårlige rapport om salget af musik på det amerikanske marked, og den viser en tilbagegang i salget af digitale singler på 90 millioner kopier til 593 mio i forhold til første halvår 2013.

Læs også: Telmore vil kapre sekscifret antal nye kunder med vild pakkeløsning

Kun et enkelt album solgte mere end 1 million kopier: Soundtracket til Disneys ‘Frozen’ som til trods nåede 2.7 millioner downloads. På singlelisten topper Pharrell med nummeret ‘Happy’, der blev downloadet i alt 5.6 millioner gange fra januar til juli.

Ser man på tallene for både det digitale og fysiske salg af albums, viser de en samlet nedgang på 15 procent., mens nedgangen i salget af digitale singler er på 13 procent.

På trods af nedgang i salget af digitale downloads, er der ikke sket en tilsvarende stigning i antallet af streaminger fra tjenester som Spotify, der kun steg med 20 millioner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>