TDC: Sammenfald af omstændigheder årsag til udlands-nedbrud

Fra fredag til søndag morgen har adskillige danskere på ferie i udlandet haft problemer med at anvende deres mobiltelefoner, som følge af det, TDC i en pressemeddelelse kalder ‘et sammenfald af uheldige omstændigheder fredag eftermiddag’.

»Det har taget længere tid, end vi havde håbet, og vi har trukket store veksler på vores kunders tålmodighed. Heldigvis har vi nu fået vores mange kunder i udlandet på mobilnettet igen, så de kan anvende deres mobil som normalt,« siger koncerndirektør Peter Trier Schleidt, TDC Operations ifølge pressemeddelelsen.

Problemerne opstod for et mindre antal kunder fredag. Men da der var tale om meget stor roamingaktivitet som følge af mange på rejse til og fra feriemålene, udviklede fejlen sig i løbet af natten til lørdag yderligere, og endte med at påvirke mobilforbindelsen for ca. 250.000 kunder i udlandet.

Fejlen viste sig ved, at kunderne havde svært ved at få forbindelse til et mobilnet, eller at de efter kort tid mistede forbindelsen til nettet.

For at stabilisere driften valgte TDC lørdag omkring middag at lukke for alt roaming i udlandet. Derefter iværksatte virksomheden en procedure, hvor kunderne gradvist blev koblet på nettet igen land for land.

Proceduren blev dog sat i stå igen, da kunderne ikke blev genindkoblet i det omfang, det var ventet. Efter det, pressemeddelelsen beskriver som et omfattende fejlsøgningsarbejde med hjælp af fagfolk fra Ericsson, Huawei og iBasis, der håndterer TDCs roamningtrafik, lykkedes det natten til søndag for teknikerne at få indkoblingen til at fungere som planlagt.

Som det sidste land blev trafikken til og fra Tyrkiet åbnet kort før kl. 6 søndag morgen.

»Der forestår nu et stort arbejde for os med at kortlægge præcist, hvad der forårsagede nedbruddet. Vi skal have det grundigt undersøgt sammen med vores leverandører. Vi vil gøres vores bedste for at undgå lignende fejl fremover,« siger Peter Trier Schleidt.

TDC’s presseafdeling oplyser til Version2 mandag, at virksomheden ikke ønsker at gå i nærmere tekniske detaljer omkring, hvad der gik galt, før en intern hændelsesbeskrivelse er udarbejdet og sendt rundt til relevante medarbejdere.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>