Tre polakker skal stoppe dansk Sharepoint-udvikler-tørke i Herlev

De 130 danske ansatte hos Progressive fik kort før sommerferien tre nye udvikler-kolleger i Warszawa. Ikke noget usædvanligt syn i den danske it-branche generelt, men for konsulent- og udviklingsfirmaet Progressive var den internationale udvidelse et brud på en lang tradition for at løse alle opgaver selv i Danmark.

»Vi er et dansk firma og sætter en ære i det, så vi er sent i gang med offshoring i forhold til andre. Det har også spillet ind, at vi de seneste år har fusioneret med to andre virksomheder, så fokus har været på at få de folk ind i folden. Og så har vi hørt mange skræmmeeksempler på offshoring, med dårlig kvalitet og store kulturforskelle, så vi valgte at vente lidt, og valgte ”nearshore” for dermed at undgå faldgruberne i kulturelle forskelle,« forklarer firmaets konsulentchef Inge Hildorf.

Da Progressive så endelig tog skridtet, faldt valget derfor på Polen, som ligger lige ovre på den anden side af Østersøen.

»Vi har fundet nogle rigtig dygtige, unge gutter. Og vi er blevet meget positivt overraskede over, hvad man kan få for pengene. Det har været utrolig nemt at komme i gang, og det tager kun en time at flyve til Warszawa,« fortæller Inge Hildorf.

De tre polakker er blevet fastansat i Progressive og indgår i det daglige udviklingsarbejde med at kode små og store it-projekter, baseret på Microsoft-teknologi. Alt det praktiske med kontor og computer og dagligt ’opsyn’ klarer firmaet 7N, som har specialiseret sig i offshore-ydelser på verdensplan.

Men med daglige videomøder og besøg i Danmark og i Polen er de tre udviklere i tæt kontakt med Progressives danske folk i Herlev, Herning og Aarhus.

»Vi kører alting agilt med scrum, så vi får meget hurtigt en føling med, om der er områder, de er i tvivl om,« forklarer Inge Hildorf.

Og det har foreløbigt kørt så godt, at næste fase er ved at blive planlagt – nemlig at udvide med flere polske ansatte, som så især skal hjælpe med de tidskrævende tilbud i offentlige udbud.

Håbløst få folk i Danmark

At Progressive nu har ansat polske udviklere er både en reaktion på konkurrencen på markedet, hvor priserne ifølge Inge Hildorf bliver dumpet, men også en løsning på den danske mangel på udviklere til især Microsoft CRM og Sharepoint.

»Der er håbløst få folk i Danmark med de kompetencer, så i dag er det jo de samme folk, som flytter rundt, mens firmaerne overbyder hinanden på lønnen, så de til sidst er deres egen vægt værd i guld. Vores egne folk bliver ringet op af headhuntere mindst en gang om ugen og kan få et nyt job på fem minutter, hvis de ønsker det,« fortæller konsulentchefen.

Udover den polske udvidelse har Progressive derfor også et samarbejde med Microsoft, hvor nyuddannede unge bliver undervist af Microsoft i de systemer, hvor der mangler udviklere, og så derefter er sikret et job. Og selvom de måske ikke bliver i firmaet i mange år, er Progressive rigtig glade for ordningen.

»Vi forpligter os til at tage et antal af dem, og så får vi nogle juniorfolk ind med masser af gå-på-mod. Hvis du kun har senior-folk, kan det være svært at stille alle tilfreds. De er konger på hver deres område, og de er meget træfsikre. For en junior er der mange opgaver, som kan være spændende,« siger Inge Hildorf.

Efter nogle år flytter de unge medarbejdere typisk videre, for at undgå at hænge fast i junior-rollen i det firma, hvor de blev oplært. Det er en del af gamet, selvom det er ærgerligt, siger konsulentchefen.

»De er svære at holde fast i og flytter tit videre efter 2-4 år her. Det er ikke så længe, i forhold til den tid, der går med oplæring, men så bidrager vi da til at få flere ind i branchen, i stedet for at være låst fast i at flytte de samme folk rundt i branchen,« siger hun.

Artiklen er en del af Version2′s sommertours-dækning, hvor redaktionen besøger forskellige danske it-firmaer i løbet af sommeren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>