Ups! Tre sårbarheder fundet i antivirus fra Symantec



Der er fundet tre nuldagssårbarheder i antivirus-software fra Symantec.

Vores internationale nyhedsbureau, IDG News Service, skriver, at Symantec Endpoint Protection indeholder tre sårbarheder, der kan gøre det muligt for en bruger, der er logget ind, at rykke til et højere sikkerhedsniveau på computeren.

Det er virksomheden Offensive Security, der arbejder med penetrations-tests, der har opdaget sårbarhederne.

Hvis sårbarhederne udnyttes, vil man potentielt kunne få adgang til system-filer, man ellers ikke burde kunne tilgå, skriver News Service.

Det kan så åbne op for andre former for angreb, eksempelvis ved at man identificerer domæne administratorernes login-oplysninger.

Selvom det kan virke en smule paradoksalt, at der er sårbarheder i antivirus-software, der det ikke noget, der overrasker Offensive Sercurity:

“Jeg tror ikke, at sikkerhedssoftware er anderledes end så meget andet. Udviklerne af sikkerhedssoftware er ikke nødvendigvis mere opmærksomme på sikkerheden,” udtaler en person fra virksomheden til News Service.

I videoen herunder kan du se mere om sårbarhederne:

Symantec, der blev stiftet i Californien helt tilbage i 1982, er verdens største sikkerhedsfirma. Virksomheden har flere end 20.000 ansatte.

Virksomheden havde sidste år en omsætning på godt 38 milliarder kroner.

Læs også:

Stortest af 23 programmer: Her er den mest sikre antivirus-løsning

Dur ikke længere: Antivirus er er slet ikke godt godt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>