USA: Kun opladede gadgets kommer med på fly

Fremover skal elektroniske enheder kunne tændes, hvis de skal med på fly til USA. Det oplyser den amerikanske transportsikkerhedsadministration TSA i en kort meddelelse i går søndag.

Meddelelsen er sparsom på detaljer om især hvilke elektroniske enheder, der er tale om men nævner dog at det både gælder mobiltelefoner og bærbare computere, og at enheder uden strøm ikke vil blive tilladt ombord på et fly.

Stramningerne kommer som følge af at det amerikanske Homeland Security har hævet generelle sikkerhedsprocedurer ved flyrejser, herunder ekstra sikkerhedskontrol under rejser fra visse lufthavne i Europa og Mellemøsten med direkte fly til USA, men der følge ingen forklaring på, hvorfor man netop nu ønsker at stramme sikkerheden på denne måde. Analytikere oplyser til BBC at stramningerne synes at komme som reaktion på efterretninger om at militante islamister in Syrien og Yemen er ved at udvikle bomber, der kan undslippe lufthavnssikkerheden. Redaktionen har dog endnu ikke været i stand til at finde yderligere detaljer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>