16 millioner MAC-adresser skal bruges på sodavandsautomater

Hvad skal en sodavandsfabrikant med 16 millioner MAC-adresser?

Det spørgsmål stillede en anonym bruger af tech-sitet slashdot.org og startede en heftig debat, der spredte sig på nettet og fik nyhedssitet Wired til at kigge nærmere på sagen.

Firmaet i centrum for det hele har som vanligt ikke ønsket at kommentere på noget, men svaret synes med stor sandsynlighed at være, at de skal bruges på sodavandsautomater.

I USA har The Coca-Cola Company i øjeblikket mere end 2.000 såkaldte Freestyle-maskiner stående i restauranter og biografer over hele landet. Hver enkelt automat er koblet på nettet og tilbyder mere end 100 forskellige varianter af firmaets læskedrikke.

Den umiddelbare fordel er, at automaterne kan tage imod kreditkort og mobile overførsler som betaling. I et større perspektiv åbner de internetopkoblede sodavandsautomater dog for en anden og endnu vigtigere dimension: udveksling af data.

Med de ‘smarte’ sodavandsautomater, der præsenterer deres indhold på skærme, kan sodavandsgiganten optimere salgsopstillingen, så de mest populære valg på kontoret altid bliver vist først.

Mere givtigt for firmaet selv kan maskinerne selv bestille varer og regulere sit behov for en bestemt type alt efter, hvor populær drikken er, og dermed spare unødvendig lastbiltrafik.

De 16 millioner MAC-adresser er dog ikke nødvendigvis noget varsel om aggressiv udrulning af sodavandsautomater, da det er det mindste antal, det er muligt at reservere af gangen. Samtidig melder historien også, at Coca-Cola allerede skulle have været i besiddelse af adresserne tilbage i 2010.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>