2,4 kg monster-tablet giver 4K på byggepladsen

Grænserne mellem en tablet med mobil-styresystem og en ’fuldblods’-computer er efterhånden visket godt ud. Og en ny monster-tablet fra Panasonic omdefinerer helt, hvad man kan kalde en ’tablet’.

Det 2,4 kilogram tunge apparat rummer nemlig en kraftig Windows-computer og en skærm, der vil få de fleste til at savle: 3.840×2.560 pixels fordelt på 20-tommer giver en pixeltæthed på 230 pixels pr. tomme. Det er verdens første 4K-tablet, praler Panasonic.

Navnet Panasonic Toughpad 4K fortæller også om, at tabletten er forstærket, så den kan tåle et fald på en meter uden at kny. Den er tiltænkt et professionelt marked af for eksempel arkitekter eller ingeniører, som nok primært vil bruge den ved skrivebordet, men som kan tage den med rundt om nødvendigt. Der er to timers batteritid til det formål.

Tilslutningsmulighederne på topmodellen med efternavnet Performance byder på noget så usædvanligt for en tablet som en ethernet-port i fuld størrelse. Hukommelsen er på mellem 8 og 16 gigabyte RAM, mens en SSD på 256 gigabyte sørger for lagerplads. Processoren kan være en Intel Core i5 eller i7.

Prisen begynder ifølge GSMarena.com ved 2.700 britiske pund, altså godt 24.000 kroner, hvortil man nok skal lægge moms. Panasonic Toughpad 4K skulle ramme markedet til februar, hvor der også er diverse ekstraudstyr klar, som en dockingstation, en særlig taske til brug i felten eller et ekstra batteri, som kan give seks timers arbejdsro.


En dock gør det nemt at bruge tabletten som en almindelig all in one-computer.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>