Arabere: Europa sælger os spionsatellitter med amerikansk bagdør

En aftale mellem Forenede Arabiske Emirater (UAE) og Frankrig om købet af to efterretningssatellitter til 930 millioner dollar er ved at gå i vasken på grund af sikkerhedsproblemer. Der er nemlig komponenter i de fransk producerede satellitter fra USA, som ifølge højt placerede kilder indeholder en bagdør, der giver amerikanerne adgang til satellitterne. Det skriver Defensenews.com.

Bagdøren skulle angiveligt give USA adgang til den data, der bliver transmitteret fra spionsatellitterne og ned til jorden. Det har fået emiraterne til at forlange, at de amerikanske komponenter til bliver udskiftet, samtidig med at landet har konsulteret sig med kinesiske og russiske virksomheder.

Ifølge kontrakten skal satellitterne og en jordstation være klar i 2018. 20 ingeniører vil blive uddannet til at bruge det nye udstyr. Men nu er De Forenede Arabiske Emirater villige til at skrotte hele projektet, hvis ikke de amerikanske komponenter bliver udskiftet.

Det vides ikke, om det er muligt for Airbus Defence and Space, som står bag satellitterne, at udskifte komponenterne.

En fransk sikkerhedsspecialist undrer sig dog over, at det overhovedet er nødvendigt for det europæiske rumfirma at bruge amerikanske komponenter. Han mener, at der er en mulighed for at emiraterne blot forsøger at presse prisen ved at sætte spørgsmålstegn ved sikkerheden.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>