Asus lukker sikkerhedshul i alle sine populære routere

I sidste uge beskrev Computerworld en række sikkerhedsproblemer i routere fra producenten Asus, der gør, at du risikerer at dele dine data med alle og enhver på nettet.

Problemet er, at hvis du tilkobler en harddisk til routerens usb-indgang, står den som udgangspunkt pivåben via ftp-adgangen.

Alle kan således læse indholdet på din disk.

Hele historien kan du læse her: Denne populære router gør dine filer frit tilgængelige for alle

Efter den offentliggørelse har Asus sat skub i tingene.

Asus lukker huller i lyntempo
Emanuel Järnland, der er pr-mand for Asus i Sverige, meddeler nemlig, at firmaet nu vil opdatere alle routere fra firmaet med ny software.

“Vi (Asus, red.) opdaterer nu vores firmware, så problematikken med routerens ftp-indstillinger løses,” siger han til Computerworlds svenske søsterside.

“Allerede i sidste uge frigav vi ny software til RT-AC68U. Herefter kommer opdateringerne til de øvrige modeller løbende, og i næste uge forventer vi, at samtlige modeller er opdaterede.”

Opdateringerne retter indstillinger, der som standard sætter ftp-adgangen til at være åben til i stedet at være lukket for omverdenen.

I praksis betyder det, at du som bruger skal vælge et brugernavn og et password til din ftp-server i fremtiden.

Læs også:
Denne populære router gør dine filer frit tilgængelige for alle

Test: Synology 1813+ er en toplækker NAS

Test: Suveræn router sætter svimlende fart på dit netværk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>