Bittorrent vil give dig en Dropbox uden om NSA

En af de mest åbenlyse fordele ved cloud computing er også én af dem, der gør os mest sårbare for, at data falder i forkerte hænder. Uanset om udbyderen hedder Google, Microsoft eller Dropbox, kan efterretningstjenester som NSA kræve at få udleveret dine data.

Det vil firmaet bag fildelingsprotokollen af samme navn Bittorrent nu lave om på. Bittorrent er tæt på at være færdig med Bittorrent Sync, som gør det muligt at dele filer mellem flere enheder, uden at det kommer forbi en central server. Det skriver MIT Technology Review.

Bittorrent Sync bruger Bittorrent-protokollen, men i stedet for at dele filerne med alle andre Bittorrent-brugere, bliver protokollen brugt til at synkronisere filer mellem to eller flere udvalgte enheder.

Det forudsætter, at to maskiner, der skal synkroniseres, er på netværket på samme tid, men til gengæld undgår man altså, at data ligger på en central server. I stedet ligger de kun på enheder, man selv har kontrol med.

Bittorrent Sync er dog ikke open source, hvilket rejser spørgsmålet om, hvorvidt brugerne kan have større tillid til softwaren end til en cloud-udbyder.

»Det er en fair pointe, og vi forstår, at gennemsigtighed er godt, men det åbner også for sårbarheder,« siger administrerende direktør Eric Klinker fra Bittorrent til MIT Technology Review.

Han afviser dog ikke, at Bittorrent kan skifte mening og åbne for kildekoden på et senere tidspunkt, når Bittorrent Sync ikke længere er i betatest.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>