Blodbad: Dansk Apple-forhandler fyrer hel afdeling

2013 har været et turbulent år i den russisk-ejede Apple-forhandler Humac. Et skuffende salg tilbage i julen 2012 betød, at butikskæden allerede i januar i fjor havde udsigt til sit første underskud i fire år.

Det udløste fyring af den daværende landechef Morten Bo Andersen, som blev afløst af Michael Bech, der kom fra et job hos Telia.

Efterfølgende har han gennemført en veritabel udrensning med farvel og tak til en “betydelig procentdel af den tidligere ledelse”, som han udtrykker det. Desuden er der skiftet kraftigt ud blandt salgs- og servicemedarbejdere.

Eksempelvis er hele afdelingen for erhvervssalg blevet udskiftet, fortæller Michael Bech, som dog ikke vil sætte et præcist tal på, hvor mange, der er fyret.

“Det præcise tal har jeg ikke lyst til at udtale mig om. Det er en betydelig udskiftning. Mere vil jeg ikke sige om det,” siger Michael Bech.

I Humacs regnskab for 2012/13 slår turbulensen igennem som et underskud på 3,2 millioner kroner og et ti procents fald i omsætningen, som ender på 410 millioner kroner.

Resultatet er udtryk for, hvad Michael Bech betegner som et turn around for Apple-kæden.

“Vi er ikke i panik, men vi er frygtelig ærgerlige og langt fra tilfredse med et negativt resultat. Det står vi ved. Og fra investorernes side er det blevet sagt, at vi skal trimme forretningen på en måde, så den kan blive profitabel over de næste år,” siger han.

Ny strategi: Større volumen
Humac har i dag 11 butikker, hvoraf fire ligger vest for Storebælt. Det seneste år har man åbnet to butikker i Københavnsområdet – henholdsvis i Rødovre og på Fisketorvet. De nye butikker er en del af en strategi, hvor Humac satser på, at øget volumen skal skabe grundlaget for den fremtidige indtjening.

“Apple er stadig i voldsom fremgang i Danmark, og det skal Humac være en del af. Opgaven er at få konstrueret virksomheden på en måde, så den kan vækste. Det er tvingende nødvendigt at have en større volumen, når man handler med Apples produkter. Det var Humac ikke bygget op til, og det var butiksnettet heller ikke,” konstaterer Michael Bech.

Humac forventer at komme ud af indeværende regnskabsår med et ikke nærmere specificeret plus på bundlinien.

Læs også:

Humac: Vi er klar til at kæmpe mod Apple

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>