Blog: Derfor bliver 2014 Microsofts år på mobilmarkedet




Den sidste faktor, der gør 2014 til Microsofts år, er, at der endelig er ved at komme skred i antallet af apps til Windows-platformen. Der er stadig næsten ti gange så mange apps til iOS og Android, som til Windows Phone, men antallet af apps i Windows Store er fordoblet i andet halvår af 2013, og Microsoft har en klar strategi for at blive vindere i apps-kategorien.

Apps kræver udviklere, og de tre mobile spillere har valgt meget forskellige tilgange til udviklerne. Apple vil gerne gøre det til noget særligt at være udvikler på iOS-platformen. Udviklerne skal benytte Apples eget udviklingsmiljø, købe sig til en udviklerkonto, og det er et kvalitetsstempel at få en app gennem nåleøjet til App Store.

På Android-platformen er udviklerne i højere grad græsrødder. Her kan alle være med, og der findes flere open source udviklingsværktøjer. Det koster kun et lille engangsbeløb at lægge sin app i Google Play, og næsten alle apps bliver godkendt. Miljøet omkring Android-udvikling er baseret på det ustrukturerede fællesskab, som kendes fra open source-verdenen.

Microsoft har valgt en tredje tilgang. De har brug for mange apps i en fart, så det er nødvendigt med mindre striks styring end Apple. På den anden side har de brug for mere kontakt med udviklerne for at kunne drive dem i den rigtige retning.

Derfor har Microsoft valgt at lave kampagner, som udviklerne kan deltage i. Gennem disse kampagner tjener udviklerne point på deres Windows-apps, og pointene kan senere veksles til Nokia-telefoner og anden hardware. Det betyder, at udviklerne har et personligt incitament til at lave Windows apps, og at Microsoft har en vej at komme i kontakt med udviklerne, fordi de naturligvis er tilmeldt bonuskampagnen. Det giver også Microsoft mulighed for at få udviklerne til at lave apps, der udnytter specifikke funktioner i operativsystemet ved at øge belønningen for bestemte typer apps.

Udover at få fyldt Windows Store op med apps har Microsofts strategi den fordel, at den giver mange udviklere kendskab til Windows Phone og operativsystemets muligheder. Det er en viden, som udviklerne tager med sig, når de anbefaler mobiltelefoner, når de skriver på blogs og i tekniske magasiner, og når de skal anbefale udviklingsplatforme.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>