Blog: Husk BI Frameworket – for langtidsholdbar BI






‘Ingen er en ø’. Sådan sagde den engelske poet og filosof John Donne tilbage i det 16. århundrede. Det samme gælder mange big data initiativer. Når der introduceres ny strategisk vigtig information i en virksomhed, kan det ikke stå alene. Når big data initiativet kommer ud over proof-of-concept fasen, må informationen nødvendigvis skulle integreres i den eksisterende ledelsesrapportering (Ellers kan det ikke være strategisk vigtigt, vel?).

I den komplekse ende af skalaen finder vi den globale logistik-operatør, som vil integrere online trafik og vejr-data med GPS lokationer for sine lastbiler, for at optimere forretningen. I den mindre komplekse ende, som vi vil bruge her, finder vi en gennemsnitlig dansk virksomhed, som vil bruge Google Trends og Google Analytics til løbende at forstå kundesegmenters adfærd på nettet. De står begge med nye analyser mellem hænderne, som skal blive en stabil del af virksomhedens IT-arkitektur og drift.

De bliver ret hurtigt ramt af behovet for et BI-framework. Hvis de har et framework, vil integrationen i business intelligence miljøet gå smertefrit. Men hvis ikke, vil det hele gå i glemmebogen efter 3-6 måneder. Big data initiativet blev blot en separat silo af databaser og nye dataudtræk, som nok skabte begejstring i starten, men hurtigt blev fejlbehæftet og for tungt at vedligeholde. Brugerne står af.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>