Blog: Nej til EU patenter: Derfor

Nokia har lige fået nedlagt fogedforbud mod alle HTC Android baserede devices i Tyskland, på basis af patent EP1148681.

Det er præcis et skolebogseksemplet på hvorfor jeg ikke kan stemme for en EU patentret.

For det første er det et klokkerent software patent.

Mobiltelefonen med alle dens radiosendere og modtagere existerede allerede, den funktionalitet som patentet tilføjer er 100% implementeret i software, helt uden forandringer i hardwaren i forhold til tidligere mobiltelefoner.

Nokia har altså fået et patent på et program der kan exekveres af en mobiltelefon.

Det burde ikke og bør ikke kunne lade sig gøre.

Patentet giver derudover Nokia eneret på stort set enhver form for peer-to-peer udvidelse af internettet via radiobølger, til trods for at det i bund og grund var det præcist samme University of Hawaï gjorde 20-30år tidligere, med så omfattende terperi for CS-studerende til følge.

Men fordi patentkontoret kun kigger på om der er andre patenter der har de samme keywords og ikke på hvad der f.eks står i lærebøger, RFC’er, ComputerWorld eller Ingeniøren, slipper sådan et patent igennem.

Et sådant patentet burde under ingen omstændigheder kunne give et transnationalt skatte-unddragende firma eneret på markedet for smartphones i hele EU.

Grunde til at der ikke findes mere end en håndfuld producenter af mobiltelefoner, er at der er udstedt langt over 50.000 patenter på den slags trivielle og indlysende detaljer, som et startup firma ikke har skyggen af chance for at forsvare sig imod.

Stem Nej til EU-patentretten.

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>