Blog: Smil – dine kunder er på video






I 2011 var de samlede varetab i detailhandlen tilsvarende 1,35% af den globale omsætning ifølge magasinet GIT Security.  Naturligvis skal dette tab mindskes. En af måderne til det er at anvende sikkerhedsvideo og andre sikringstiltag. Men forhindring af tab er ikke et tiltag, som direkte forbedrer konkurrenceevnen. Her er det andre parametre som kundeoplevelser og service, der er nogle af parametrene til at sikre bundlinjen. Og naturligvis skal konkurrenceevnen øges.

Så på en eller anden vis skal man både forøge kundeoplevelsen og mindske tab – og gerne med et minimalt brug af ressourcer. Det opfattes ofte som svært. I den konventionelle tankegang er kundeoplevelse og sikkerhed nemlig to modsatte poler. Men det behøver de ikke at være.

Video er mere end bare billeder

Med dagens IP-teknologi er digital video til detailbrug ikke bare en strøm af videobilleder. Og videoen står heller ikke alene. Der lagres ekstra oplysninger (metadata) sammen med videoen, sådan at man kan registrere informationer om tid, sted, kundeaktivitet, kundeflow og meget meget mere. Dermed kan man forvandle brug af video fra den traditionelle defensive funktion til også at have en forretningsmæssig fordel.

Investeringen i video-systemet optimeres dermed til også at være et vigtigt marketingsredskab. Ved at detektere, hvordan kunderne bevæger sig fysisk rundt i ens forretning, kan man optimere placeringen af varer i butikken. Det er muligt at se, hvornår varer tages fra en hylde, og dermed kan man sikre en optimeret opfyldning af varer på hylderne. Men brugen af video kan måske være så enkel, at man checker forholdet mellem kunder, som kommer ind, og kunder der køber. Den sidste oplysning har man jo allerede i betalingssystemet. Alene ratio mellem kiggere og købere kan være værdifuld information, som det ellers ikke ville være muligt at få. For brug af video er mere end bare statistik. Siden oplysningerne opsamles direkte fra butikkens videosystem, kan man se kundetrends for den aktuelle butik. Det bliver muligt at følge, om in-store kampagner og reklamematerialer rent faktisk fungerer – i realtid.

Optimér forretningen

Et eksempel på brug af forretningsvideo er fast food restauranten KFC i New Zealand, hvor den daglige drift optimeres gennem brug af video, idet længden af køerne ved kasserne, generel renlighed i restauranten og kundeflow overvåges med henblik på at optimere kundeoplevelsen. Dermed kan personalets vagtplaner optimeres, procedurer for rengøring kan gøres bedre og indretningen i restauranten kan forbedres. Alt sammen faktorer, der ellers ville have krævet massiv manuel indsats med spørgeskema og observatører på stedet.  Og med spørgeskemaer vil det kun være muligt at få et overbliksbillede af situationen, i modsætning til videosystemet, som konstant leverer vigtige marketingsinformationer.

Men det kræver, at videoteknologien er tænkt offensivt fra starten af. Et af de vigtigste elementer er, at man anvender den rigtige software i videosystemet. Det er nemlig softwaren, som giver alle de indtjeningsfokuserede muligheder med video-analyse og forretningsintegration. Ægte open platform Video Management Software (VMS) som Milestone Systems XProtect<sup>®</sup> kan gøre det nemt at skabe fleksible video-systemer, der aktivt kan udveksle og anvende metadata i en forretningssammenhæng. Dertil kræver det, at man fra starten af ser mulighederne længere end den defensive brug af video og dermed forvandler video til et forretningsaktiv.

Men taktisk brug af video kræver også, at billedkvaliteten er optimal. Det betyder brug af HD-videokameraer i video-systemet. Traditionelle analoge videokameraer har ofte lav videoopløsning simpelthen for at spare ressourcer. Det problem er væk med dagens digitale HD-kameraer, som kan levere knivskarpe billeder i høj opløsning, hvor det er muligt at se detaljer. Det betyder for eksempel, at man kan se, om en kunde har skabt rod på en hylde, og derved mindsket shopping-oplevelsen for de efterfølgende kunder. 

For at få en forretningsfokuseret løsning er det nødvendigt at have en aktiv dialog med den valgte leverandør af video-systemet, sådan at man ikke kun fokuserer på sikkerhedsmulighederne i kravsspecifikationen, men også indføjer mulighederne for taktisk brug af video som et redskab til at støtte og udvide forretningen.

Udsigterne er positive

Når vi færdes til daglig iblandt Milestones voksende økosystem af partnere, ser vi virkelig en vilje til at netop at redefinere video til et forretningsaktiv, der går længere end sikkerhed. Og det er glædeligt at se, at indsatsen giver resultater i markedet.

En stor nordeuropæisk undersøgelse fra 2012 viser, at over halvdelen af de spurgte detailhandlere gerne vil skifte deres analoge kameraer ud med netværkskameraer. Forklaringerne lyder på, at de gerne vil have adgang til overvågningsbillederne over internettet, fordi de ønsker en bedre billedkvalitet, og fordi de netop gerne vil kunne koble deres forretningsapplikationer til kameraerne.

Det uafhængige globale analyseinstitut IMS Research, nu en del af IHS Inc., har i maj 2013 udgivet den tiende udgave af rapporten World Market for CCTV and Video Surveillance Equipment. Ifølge rapporten forventes det globale marked for produkter til sikkerhedsvideo at fordobles fra 2012 til 2017 og udgøre en værdi på over 23 milliarder dollars i 2017. Markedet for netværksbaseret, digital videosikkerhedsudstyr i detailbranchen i Europa, Mellemøsten og Afrika forventes at stige med over 20% om året i samme periode.

Derfor tror vi, at synet af videokameraer i en butik fremover vil signalere, at butikken aktivt satser på også at bruge video til at forbedre forretningen, og ikke kun anvende video til sikkerhed.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>