Danske it-iværksættere sælger firma for 500 millioner

Tre danske it-iværksættere har netop solgt virksomheden Nordic Insurance Software (NIS) til den engelske kapitalfond Summit Partners. Salgsprisen er hemmelig, men ifølge Børsen nærmer den sig 500 millioner kroner.

»Vi får hver en kontant sum, men det vigtige for os at pointere er, at vi har købt os ind i moderselskabet for at være med på den næste rejse i NIS. Selvfølgelig er der nogle følelser indblandet. Derfor har vi heller ikke valgt den bedste pris i forhold til køber, men det bedste match,« siger Claus Tophøj, medstifter og adm. direktør i NIS til Børsen.

Virksomheden kommer til at fortsætte som datterselskab under virksomheden Acturis, der er ejet af Summit Partners.

NIS er i øjeblikket en lille virksomhed med 25 ansatte i København, der udvikler software til forsikringsbranchen. Noget som har vist sig at være en rigtig god idé, da der siden 2010 har været massiv vækst i forretningen. Mellem 2012 og 2011 steg overskuddet fra 7 millioner kroner til 11,3 millioner kroner.

Vejen til succes har selvfølgelig ikke været uden udfordringer. Især virksomheden lille størrelse har vist sig at være en hæmsko.

»Vi havde problemer, da vi skulle sikkerhedsgodkendes af AIG. Det hele foregik i New York, og det var en langvarig proces. De var nærmest ved at falde ned fra stolen, når vi fortalte, at vi sad 25 mand i København. De kunne simpelthen ikke se, at vi var sikre nok. Så det tog to år at blive godkendt hos dem,« siger Claus Tophøj, der efter frasalget håber på stordriftfordele.

»Det bør blive noget nemmere, når vi nu kommer ind i en organisation med 400 mand og et stærkere økonomisk fundament.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>