Derfor bygger Google nu også smarte kontaktlinser

Senere i år forventes det, at Google lancerer sine efterhånden længe ventede smarte briller, og på nuværende tidspunkt arbejder it-giganten på også at kunne sælge smarte kontaktlinser.

Kontaktlinserne bliver dog ikke produceret, så du kan få alverdens informationer skudt direkte ind i hornhinden.

De har derimod et meget specifikt formål: Hjælp til sukkersyge.

Det skriver Google på sin officielle blog.

Sådan virker linserne
Kontaktlinserne fra Google er en prototype på et tidligt teststadie.

De virker ved, at linserne har en lille sensor og trådløs chip mellem to bløde kontaktlinse-lag, der måler glukoseniveauet hvert sekund i personens tårer frem for, at diabetikere skal stikke sig med en nål for at konstatere, hvordan glukoseniveauet er i kroppen.

Den trådløse chip er med i øjet, så data om glukoseniveauet kan sendes videre til andre enheder, hvilket eksempelvis kunne være en app på en mobiltelefon.

Derudover arbejder selskabet også på at få LED-lys til at lyse op som advarselslamper, hvis glukoseniveauet passerer visse forudbestemte værdier.

“Vi håber, at dette kan føre til nye vej, som diabetikere kan benytte for at håndtere deres sygdom,” forklarer Google på sin blog.

Står ikke alene
Selskabet er i forhandlinger med de amerikanske medicinalmyndigheder, og det bliver samtidig erkendt, at der er langt fra den nuværende prototype til salgshylderne.

En af tankerne er, at Google allierer sig med partnere, der kan være med til at markedsføre diabetiker-linserne.

På verdensplan har omkring 382 millioner mennesker diabetes, hvilket groft svarer til, at lidelsen rammer hver 20. person på Jorden.

I Danmark er der ifølge Diabetesforeningen 306.638 personer med diabetes, hvilket er en fordobling på 10 år.

Læs også:
Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>