Derfor gør personlighedstesten dig til en bedre chef

Når du kender dig selv, bliver du en bedre leder, og dine medarbejdere bliver mere tilfredse og dermed mere værd for virksomheden. Derfor er en personlighedstest et vigtigt ledelsesværktøj, siger Sven Demant, personal development tutor ved Henley Business School.

En personlighedstest kortlægger, hvordan du går til opgaver og problemer, og giver samtidig en viden om, at andre griber tingene helt anderledes an. Vi har nemlig hver især vores præferencer.

Opret en konto på Jobfinder – og få bedre overblik over ingeniørarbejdsmarkedet.

Et eksempel på en tydelig præference er vores favorithånd, som vi automatisk griber pennen med, når vi skal skrive noget ned. På samme måde har vi automatreaktioner, når vi skal løse en opgave, forklarer Sven Demant.

Kun hvis du kender dig selv, har du mulighed for at slå automatpiloten fra og dermed ende med et bedre resultat, forklarer han og kommer med et eksempel:

»Hvis du er bevidst om, at din tålmodighedstærskel er lav, ved du også, at det er vigtigt, at du ikke handler på din præference, som er at få et møde overstået. I stedet skal du skrue ned for tempoet og give medarbejderne tid til at komme på banen, fordi de bliver meget mere engageret af at blive hørt,« siger Sven Demant.

Når man føler sig forstået, opstår der tillid, og det er fundamentet for al god produktivitet i videnarbejde.
Sven Demant, personal development tutor, Henley Business School

Mere loyale medarbejdere

Selvindsigten fører også til, at du genkender andres præferencer, fordi du ved, hvad du skal kigge efter. Når du forstår andre, kan du spille efter deres regler, anfører han:

»På den måde bliver medarbejderne mere loyale over for dig, for når man føler sig forstået, opstår der tillid, og det er fundamentet for al god produktivitet i videnarbejde. Hvis du sidder til et møde, hvor du ikke føler, der er tillid, lukker du i som en østers.«

Sven Demant giver her fem gode grunde til, at lederen bør kende sin personlighed:

1 Mere effektiv dialog

Som allerede nævnt sikrer selvindsigten en mere effektiv dialog, fordi du er bevidst om og anerkender, at folk har forskellige præferencer, og at deres holdninger, argumenter og eventuelle kritik af dine holdninger ikke er personlig ment, men blot udtryk for en anden opfattelse af, hvad der er den bedste løsning.

2 Autentisk lederskab

Hvis du vil udvise autentisk lederskab, skal du kunne stå på mål for virksomhedens værdier, strategier og politikker. Det kræver bevidsthed om, hvor du selv står. Kan du ikke gå ind for virksomhedens værdier, kan du heller ikke kommunikere dem overbevisende til medarbejderne.

3 Bedre uddelegering

Når du er bevidst om de forskellige personligheders styrker og svagheder, kan du træffe mere utraditionelle valg, når en opgave skal uddelegeres. For eksempel vil de fleste pr. automatik sætte idérige og kreative typer i festudvalget, men er situationen til mådehold, vil bogholdertypen måske være et bedre valg – eller i hvert fald et godt supplement.

4 Større synlighed

Som leder kan du synliggøre din personlighedsprofil over for medarbejderne, som dermed får en bedre forståelse for, hvorfor du agerer, som du gør.

5 Nemmere at udforme karriereplan

Endelig er det meget nemmere for dig selv at udforme en karriereplan, når du kender dine personlighedstræk og nøglekompetencer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>