Derfor må du vente så længe på 1813-akuttelefonen











Den gennemsnitlige ventetid på 1813 i Region Hovedstaden, efter at servicen blev indført som erstatning for lægevagten, akutmodtagelsen og centralrådgivningen 1. januar 2014.

1. januar: 12 minutter
2. januar: 4 minutter
3. januar: 9 minutter
4. januar: 14 minutter
5. januar: 11 minutter
6. januar: 5 minutter











Den lange ventetid for Region Hovedstadens godt 1,7 millioner borgere på akuttelefonen 1813 skyldes slet og ret mangelfuld træning i regionens nye computersystem.

Det fortæller overlæge og enhedschef for regionens akutberedskab Jan Nørtved til Computerworld.

Forklaringen kommer, efter at 1813-servicen i flere dage er blevet kritiseret kraftigt for at have lange ventetider, når syge og tilskadekomne hovedstadsborgere siden 1. januar har ringet ind på den nye telefonservice.

Dårlig planlægning?
“Systemerne er egentlig meget nemme og intuitive at finde rundt i, men når plejepersonalet samtidig skal betjene borgere over telefonen, så kommer den manglende træning og rutine i det nye system til udtryk. Hvis vi havde startet med tre ugers træning, så ville ventetiderne være betydeligt lavere,” siger han.

Hvorfor startede I så ikke med tre ugers træning, så personalet var fortroligt med it-systemet?

“Fordi vi ikke kunne nå det med vores nuværende deadline,” svarer Jan Nørtved.

I har at gøre med liv og død. Synes du, det er forsvarligt at sende et personale på arbejde med et it-system, som de ikke er fortrolige med?

“1813 handler om ikke liv og død, det gør nummeret 112 derimod, som vi også siger på vores telefonsvarer på 1813. Hvis man er i livsfare, skal man ringe til 112, hvor der kun er 10 sekunders ventetid,” lyder det fra Jan Nørtved.

Han fortsætter:

“Hvis dette havde været 112, er det derfor også klart, at alt skulle være klart fra dag ét,” siger Jan Nørtved og understreger, at han ikke har kendskab til dødsfald grundet den sløve telefonservice.

Ikke systemets skyld
Chefen for akutberedskabet i Region Hovedstaden friholder selve akut-systemet for at være årsagen til forsinkelser.

Den organisatoriske opbygning med en sygeplejerske, der visiterer patienterne over telefonen, inden de kommer til at tale med en læge, mener Jan Nørtved heller ikke, der skal pilles ved.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>