Dødsfjender enige om én ting: Internet til hele landet

Med sidste uges vækst-rapport er der godt nyt for de danskere, der bor derude, hvor internettet ikke kommer forbi af sig selv.

For i rapporten, der fredag blev afleveret til S-R-SF-regeringen, er et helt afsnit dedikeret til en solid it-infrastruktur med mulighed for højhastighedsnet på 100 Mbit/S ned og 30 Mbit/s op til alle og uden mobilhuller til nogen.

Computerworld erfarer, at netop bredbåndsafsnittet med mulighederne for at give internet til alle var en af de største knaster i IKT-vækstteamets arbejde.

Det skyldtes blandt andet, at landets suverænt største største teleselskab TDC var repræsenteret i IKT-vækstteamet, og selskabet har tidligere stået ret alene med sine synspunkter omkring bredbåndsdækningen til hele Danmark. 

Fiberbranchen vil øge efterspørgslen
På de overordnede linjer ser det dog nu ud til, at både tele- og fiberbranchen tager positivt imod bredbåndsforslagene i rapporten. 

Ikke mindst er begge parter tilfredse med, at der nu kommer konkrete forslag på bordet til, at den offentlige sektor får en mere aktiv rolle i internetudrulningen. 

Den offentlige sektors aktive rolle kan ifølge rapporten blive, at kommuner og regioner formulerer en mere aktiv politik omkring højhastighedsbredbånd og bedre mobildækning i eksempelvis udbud.

Det kan også ske ved, at der medfinansieres ved eksempelvis at opstille lånegarantier, eller der oprettes en bredbåndsfond, som der kan søges midler i.

Fiberbranchen foreslår samtidig en anden, konkret vej til at komme det manglende højhastighedsinternet til livs.

“Vi vil rigtig gerne være med til at løse problemstillingen med manglende internet visse steder,” forklarer konsulent Mikael Bomholt Nielsen fra Dansk Energi, fiberbranchens interesseorganisation.

“Vi tror, at en rabatordning til private borgere og mindre virksomheder er vejen frem. Hvis vi bruger pengene på at øge efterspørgslen, så bliver det jo mere attraktivt for vores medlemmer eller andre spillere at rulle ud i de yderligt liggende områder,” fortsætter han.

Telebranchen: Vi har brug for hjælp
Hos telebranchen forklarer direktør Jakob Willer fra interesseorganisation Teleindustrien, at han også ser positivt på IKT-vækstteamets forslag om et offentligt-privat samarbejde.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>