Er det her fremtidens pc-design? Oliekøling uden slanger

Mens de fleste godt kan klare sig med luftkøling og en smule blæserstøj, er der folk, som kræver så meget maskinkraft af en computer, at det bliver attraktivt med vand- eller oliekøling, selvom det er mere besværligt.

Men besværet er helt væk i et nyt koncept, som spil-pc-producenten Razer står bag. Her er alle dele af computeren nemlig opdelt i moduler, med indbygget oliekøling, som så med ét klik sættes fast på en ’stamme’, der køler den opvarmede olie ned med et separat vandkølingskredsløb. Det skriver bloggeren Gavin Gear på Windows.com i en update fra elektronikmessen CES i Las Vegas.

Razer kalder konceptet Christine, og maskinen er ikke på vej i butikkerne, men er blot en design-idé, der er udmøntet i en prototype. Og dermed er en eventuel pris også ukendt, men den bliver næppe i den lave ende, hvis Razer vælger at masseproducere sådan en computer.

Brugen af moduler, der nemt kan skiftes ud, skal for eksempel gøre det muligt at opgradere computeren gennem årene. Men med oliekøling indbygget, med drypfrie ventiler til at koble til det centrale tårn, bliver det nok ikke billige moduler, i forhold til hvis man køber en helt normal, færdigbygget highend-computer og så skifter den ud, når den er blevet for sløv.

Det er i hvert fald den kritik, der falder i kommentarerne til videoen, som Razer har lavet om Christine-projektet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>