Fem firmaer står tilbage som købere af Nets

Kampen om at købe betalings- og it-virksomheden Nets er gået ind i sin sidste fase.

Nu skulle der således kun være fem bejlere tilbage til at byde på selskabet bag NemID, dankortet og betalingsservice.

De fem bejlere er den franske it-virksomhed Atos og dernæst en trio bestående af danske ATP sammen med de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bains i et konsortium.

Den tredje mulige køber er Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, mens et fjerde bud på en køber er den amerikanske kapitalfond Permira i fællesskab med canadiske CPPIB. Til sidst regnes også den amerikanske kapitalfond Silver Lake med i finalefeltet om at købe Nets.

Det beretter TV 2 Finans.

Købsprisen skruet i vejret
Dermed har internationale finansgiganter som Mastercard og en alliance mellem Goldman Sachs og EQT tilsyneladende kastet håndklæderne i ringen som mulige købere af Nets.

Den store indledende interesse har samtidig skruet priserne op på Nets, som angiveligt står til at blive købt for et beløb mellem 12 og 15 milliarder kroner, hvor vurderingen ellers lød på et sted mellem 9 og 10 milliarder kroner i første omgang.

Dermed ser ejerkredsen bestående af 200 lokale pengeinstitutter i Norge og Danmark samt storaktionærerne Danske Bank, Nordea, DnB i Norge og Nationalbanken ud til at kunne hive en stor gevinst hjem.

Tidligere har både politikere og andre iagttagere luftet bekymringer om salget af Nets, da det potentielt kan udløse gebyrer på eksempelvis dankortet.

De mulige købere har i de seneste uger været i Nets’ datarum for at inspicere, hvad de egentlig betaler for.

Den mulige køberes rundtur i Nets’ datarum kan du læse mere om her.

Læs også:
Nets skal stå for NemID et år mere end planlagt

Advarsel: Nets-salg kan åbne døren for it-spioner

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>