Fransk datatilsyn tildeler Google rekord-bøde

Google er for alvor i regulatorisk modvind i Europa, efter at internetgiganten i 2012 valgte at slå alle tjenester sammen under én paraply og dele brugerdata mellem for eksempel Youtube og Gmail.

Efter en bøde på 6,7 millioner kroner fra de spanske myndigheder kort før jul, følger det franske datatilsyn CNIL nu trop med en bøde på 1,1 millioner kroner. Det skriver Wall Street Journal.

Læs også: Spanien idømmer Google millionbøde for ulovlig brug af private oplysninger

Bøden er den højest mulige for firmaer, der ikke tidligere er blevet dømt af CNIL og den største bøde i den franske datamyndigheds historie.

Problemet er, at Google ikke i tilstrækkelig grad fortæller brugerne, hvordan deres data bliver brugt, og til hvilke formål, skriver CNIL i en udmelding om afgørelsen.

Dermed får brugerne ikke gode nok muligheder for at gribe ind og protestere eller slette egne data, vurderer CNIL.

Googles brugerbetingelser og behandling af brugernes data er også ved at blive undersøgt i Holland, Italien, Tyskland og Storbritannien, mens Danmark ikke har en sag kørende.

Ud over sager om behandling af brugernes data har Google også et større juridisk slagsmål kørende om firmaets søgemaskine, som af konkurrenterne bliver beskyldt for at favorisere Googles egne tjenester og at høste data fra andre tjenester, for eksempel hotel-anmeldelser, uden tilladelse.

EU’s kommissær for konkurrenceforhold har gennem lang tid forhandlet med Google om et forlig, men foreløbigt uden resultat.

Læs også: EU afviser Google i forligssag

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>