Frygt for milliardtab på årets største it-projekt

At knap fem millioner danskere til efteråret skal tilkobles digital post, og der samtidig kommer endnu flere selvbetjeningsløsninger på nettet, er kulminationen på mange års offentlig digital satsning frem mod 2015.

Hele formålet med digitaliseringen rettet mod virksomheder og borgere er en besparelse på helt op til to milliarder kroner i 2016 i administration og porto.

Det besparelsespotentiale sætter it-folketingspolitikerne fra oppositionen, Michael Aastrup-Jensen fra Venstre og Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti, nu et stort spørgsmålstegn ved.

Mister milliarderne
De fortæller, at de digitale selvbetjeningsløsninger bliver kritiseret for at være så ubrugervenlige, at danskerne kimer borgerservicecentrene ned for at få hjælp, fordi under halvdelen af alle selvbetjeningssessioner bliver gennemførte.

Det betyder altså, at mere end halvdelen af selvbetjeningsløsningerne strander på, at borgerne forlader den offentlige hjemmeside, inden de er nået i mål.

De tal stammer fra en artikel, som Berlingske Tidende har bragt med udgangspunkt i tal fra Borger.dk.

“Hvis alle ringer rundt eller møder op i borgerservice, er der jo ingen effektiviseringsgevinst overhovedet. Faktisk kan jeg godt frygte, at de potentielle milliardbesparelser ikke bare ryger på gulvet, men at den offentlige digitalisering kan blive dyrere, end hvis vi ingenting havde gjort,” siger Michael Aastrup-Jensen.

Han skynder sig at tilføje, at han bakker op omkring digitaliseringen og besparelserne, så længe it-løsningerne bliver implementeret på fornuftig og brugervenlig vis.

“Jeg vil ikke sige, at vi (Venstre, red.) kunne have gjort det bedre, men vi er alle sammen interesserede i, at borgerservicen er i top. Det er den overhovedet ikke nu,” forklarer Venstres it-ordfører til Computerworld.

Minister skal forklare sig
Michael Aastrup-Jensen og Dennis Flydtkjær vil nu hive finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>