Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering

Er du nervøs for, at uvedkommende læser med, når du sender mails? Og er det overhovedet sikkert at sende en god gammeldags e-mail?

Det spørger mange sig selv efter afsløringerne af, hvordan den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, høster gigantiske mængder data over hele verden.

En af metoderne til at undgå e-mail-snageri er at benytte sig af kryptering, som (formentlig) kan gøre dine beskeder ulæselige for uvedkommende.

På de følgende sider kan du læse og se, hvordan du kan sikre din kommunikation ved at sende krypterede mails med de fire populære mail-klienter Microsoft Outlook 2013Mozilla ThunderbirdApple Mail og Gmail.

Derfor er krypteringen vigtig
Vi har allieret os med sikkerhedseksperten Henrik Kramshøj, som til daglig benytter sig af krypterede mails, så ofte han kan slippe af sted med det.

“Jeg finder det lige så vigtigt som at få breve med mit cpr-nummer sendt i lukkede konvolutter, og lige så vigtigt som det er at låse min bil eller cykel, når jeg går fra den,” mener Henrik Kramshøj.

En af metoderne til e-mail-kryptering hedder PGP (Pretty Good Privacy), der i dag er en af de mest populære og anerkendte krypteringsmetoder til e-mail.

Undgå at alle kan læse med
Når du benytter den konventionelle ukrypterede e-mail-standard, betyder det i praksis, at alle personer, der har adgang til netværket eller mail-serverne, som din e-mail passerer på sin vej, kan kigge ned i din e-mail og læse alle informationer.

“Hvis ikke de netværk, vi bruger til internet-kommunikation, er opsat rigtigt, ja så kan alle i princippet lytte med og se, hvad du skriver i din e-mail,” siger han.

Hvor meget bruger du selv PGP i din e-mail-kommunikation?

“Jeg prøver at bruge det, hver gang jeg skal sende noget, som jeg betragter som hemmeligt. Det vil sige adgangskoder, brugernavne eller andre forretningshemmeligheder,” fortæller Henrik Kramshøj.

Hvis du vil vide mere om kryptering og de tekniske aspekter af PGP, kan du læse videre på side 2 af denne artikel.

Guiderne til de fire e-mail-klienter finder du her:
Side 3: Microsoft Outlook 2013
Side 4: Mozilla Thunderbird
Side 5: Apple Mail
Side 6: Gmail

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>