Her er de så: De 10 vigtigste it-trends for dig i 2014

Mere mobility, mere cloud computing, mere big data/analytics og mere social software.

Det var de vigtigste pointer torsdag eftermiddag til IDC’s årlige Directions-konference, der fandt sted i København.

Analysehuset fremlagde dets bud på, hvordan it-markedet vil udvikle sig i det kommende år med udgangspunkt i de prioriteringer og forventninger, de it-ansvarlige har ude i virksomhederne. 

Vi bringer her de 10 vigtigste it-trends i 2014, som IDC vurderer det: 

1) Vækst i vente

2014 vil byde på en vækst i den nordiske it-industri på mere end to procent.

IDC vurderer, at både Danmark, Finland, Norge og Sverige vil opleve, at omsætningen i it-industrien stiger i 2014 i forhold til 2013.

Det er Sverige, der vil have den største omsætning, mens Danmark indtager andenpladsen.

Denne vurdering af det nordiske marked ligger i øvrigt fint i tråd med en undersøgelse fra Morgan Stanley, der viser, at CIO’er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa venter at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Så er spørgsmålet så bare, hvor CIO’erne kommer til at investere pengene. Vi har tidligere bragt et bud på fem oplagte it-områder, hvor du kan investere – se dem her.

2) Mobilitet er en vækstmotor

I 2014 vil de mobile enheder udgøre 14 procent af den totale it-industri i Norden og 45 procent af hardware-investeringerne.

Smartphones og tablets har været et hot emne en del år i træk, og der er ikke noget, der tyder på, at væksten klinger af lige med det samme.

Derfor bliver det også så meget vigtigere, at man – om man er it-chef, leverandør, partner, konsulent eller andet – formår at udnytte mulighederne og at levere de bedste mobile løsninger.

3) Den tredje platorm får betydning for dig

Skiftet til “den tredje platform” vil få agendaen for CIO’er og CxO’er til at smelte sammen.

Der er blevet talt meget om, at CIO’erne ikke længere har it for sig selv, men i stigende grad også skal forholde sig til, at eksempelvis økonomichefer og marketingchefer har digitale visioner og investeringer.

Med skiftet til det, IDC kalder den tredje platform – mobility, cloud, big data/analytics og social business – smelter de forskelliges chef-typers agenda dog sammen, vurderer IDC.

4) Internet of Things vokser

En it-trend, som IDC også ser gribe om sig i 2014, er Internet Of Things.

Antallet af enheder og sensorer, der er koblet til internettet – og dermed kan kommunikere med hinanden og udveksle data – fortsætter med at stige voldsomt i det kommende år.

IDC venter dog, at omsætningen, der relaterer sig til IoT, vil forblive nogenlunde stabil i det kommende år.

5) Social og collaboration

Brugeroplevelser med flere sociale elementer og et øget fokus på samarbejdssoftware på flere forskellige typer enheder er også en tendens, IDC fremhæver i sine forudsigelser for det kommende år.

Analytikerne peger på, at disse teknologier blandt andet vil vinde frem inden for rekruttering og performance management og vil føre til øget gennemsigtighed og hurtigere feedback.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>